ΠΡΕΒΕΖΑ: Σημαντική ρύπανση στο υπόγειο υδάτινο σύστημα


Στη δημοσιότητα έδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου (Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή) τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020 (Έναρξη Διαβούλευσης). 



Στις 345 σελίδες της, υπάρχει ένα κεφάλαιο που αναφέρεται στα φαινόμενα ρύπανσης στα υπόγεια υδάτινα συστήματα της Ηπείρου... 

Για το σύστημα της Χερσονήσου Πρέβεζας, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, οι διαπιστώσεις είναι δυσοίωνες, καθώς σημειώνεται σημαντική ρύπανση (ΝΟ3, ΝΗ4), από την αγροτική δραστηριότητα.

Και παλαιότερα σε έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, είχε διαπιστωθεί για το συγκεκριμένο σύστημα πως από τα 26 στην Ήπειρο, είναι το μόνο που βρίσκεται σε κακή ποσοτική και χημική κατάσταση. «Το υπόγειο Σύστημα Χερσονήσου Πρέβεζας παρουσιάζει εκτεταμένη ρύπανση (ΝΟ3, ΝΗ4) από την αγροτική δραστηριότητα και Cl από υφαλμύρινση», τονίζεται.

 Για το σύστημα Λούρου σημειώνεται τοπική φυσική επιβάρυνση σε SO4 και Cl στο νοτιοανατολικό τμήμα και σημειακή επιβάρυνση (NO3, ΝΗ4) λόγω αγροτικών δραστηριοτήτων, ενώ στο αντίστοιχο της Πάργας, τοπικές επιβαρύνσεις λόγω αγροτικών δραστηριοτήτων.

Στο υδάτινο σύστημα του Ζαλόγγου δεν παρατηρείται κάποια ρύπανση.
 
 epirusblog.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης