Η βροχή έσωσε τα εννιά άλογα στον Αχέροντα


Σε παλιές τοπικές διαμάχες αποδίδονται τα πιθανά αίτια του εγκλήματος 

Κριθάρι εμποτισμένο με κάποιο φυτοφάρμακο ήταν το θανατηφόρο δόλωμα με το οποίο ασυνείδητοι επιχείρησαν να εξοντώσουν 11 πανέμορφα νεαρά άλογα σε αγροτουριστική επιχείρηση που διοργανώνει ιππικές περιηγήσεις στις πηγές του ποταμού Αχέροντα. 
 

Το πρωτοφανές περιστατικό, που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στο πανελλήνιο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ζώων, ενώ τα υπόλοιπα εννέα, που αρχικά βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, φαίνεται πως διασώζονται, καθώς ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγήθηκε έγκαιρα.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ενδείξεις, και παρά τις αρνητικές προβλέψεις, τα εννέα ζώα φαίνεται πως διαφεύγουν τον κίνδυνο, καθώς έχουν σταθεί στα πόδια τους, έχουν ανακτήσει λίγη από τη ζωηράδα τους και έχουν αρχίσει να τρέφονται ξανά. 
 
Οι προσπάθειες των ιδιοκτητών επικεντρώνονται σε δύο από αυτά, τα οποία είχαν χειρότερη κλινική εικόνα από τα υπόλοιπα επτά. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», σωτήριο ρόλο για τα όμορφα τετράποδα φαίνεται πως έπαιξε η βροχή που έπεσε τη νύχτα της δηλητηρίασής τους, η οποία ξέπλυνε μέρος του δηλητηρίου πριν το καταναλώσουν.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του οποίου λαμβάνουν καταθέσεις. 
 
Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, ενώ σύμφωνα με συζητήσεις που γίνονται από ντόπιους, είναι ενδεχόμενο να συνδέονται με αντιμαχόμενα συμφέροντα και παλιές διαμάχες μεταξύ επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 
 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την αστυνομία να έχει πιάσει την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της κτηνωδίας, με βάση τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί. 
 
 newsbeast.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ