Βουλιάζει η παραλιακή ζώνη της Ηπείρου…


Ο Αύγουστος έσωσε την παρτίδα…

Την τελευταία στιγμή, στην κυριολεξία, φαίνεται ότι σώζεται η παρτίδα για τον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου. Ένα καλοκαίρι που ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, σχεδόν καταστροφικό, κλείνει με τις καλύτερες συνθήκες. 



Τα παράλια της Ηπείρου τις μέρες αυτές βουλιάζουν και όσοι δεν είχαν φροντίσει εγκαίρως για κρατήσεις μάλλον θα δυσκολευτούν να βρουν κατάλυμα μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Έλληνες, κυρίως όμως Βαλκάνια, έχουν επιλέξει να αφιερώσουν στα παράλια της Ηπείρου τις μέρες των διακοπών τους.

Ειδικά φέτος, όπως σημειώνουν επαγγελματίες του κλάδου, παρατηρήθηκε αύξηση της κίνησης από τις Βαλκανικές χώρες και ειδικά από τη Σερβία. Το γεγονός αυτό σημειώνει και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και τονίζει ότι ανοίγει ένα νέο παράθυρο για την Ήπειρο το οποίο πρέπει να συνοδευτεί από στοχευμένες προβολές σε όλες τις πρωτεύουσες των Βαλκανικών χωρών.

Η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην περιοχή της Πρέβεζας και της Πάργας, καθώς τις περιοχές αυτές επέλεξαν πολλοί Γιαννιώτες αλλά και Βορειοελλαδίτες.
«Οι μέρες αυτές είναι πάρα πολύ καλές. Η κίνηση είναι απίστευτη» σημειώνουν επιχειρηματίες του χώρου και συμπληρώνουν ότι τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η κίνηση υποτυπώδης και τα έσοδα ελάχιστα, ούτε για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.
Βασικά αίτια ήταν αφενός η οικονομική κρίση που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά και αφετέρου ο καιρός ο οποίος δεν επέτρεψε ούτε τις συνηθισμένες εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου.
Μπορεί ο Αύγουστος να καλύψει τη χασούρα που υπήρξε;
Σε καμία περίπτωση...

Όμως δημιουργεί μία νότα αισιοδοξίας και δείχνει στην πράξη τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Ήπειρος στον τουριστικό τομέα. Δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν με τη σωστή και στοχευμένη προβολή.

 .epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης