Το "Πουρνάρι Ι" όσο και το "Πουρνάρι ΙΙ" στερούνται άδειας χρήσης νερού!


Έχουμε ακούσει ιστορίες παραλογισμού στο ελληνικό δημόσιο από κρατικούς λειτουργούς που εφαρμόζουν το νόμο απέναντι στον ιδιώτη, όταν όμως το δημόσιο παρανομεί, όλοι δυστυχώς κάνουν τα στραβά μάτια! 



Αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στα δύο μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ στην Άρτα, το "Πουρνάρι Ι" και το "Πουρνάρι ΙΙ", τα οποία όπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, Σεραφείμ Τσιμπέλης, στερούνται άδειας χρήσης νερού!

Απλά σκεφτείτε τι θα συνέβαινε όμως στην περίπτωση που κάποιος αγρότης στον κάμπο της Άρτας διέθετε γεώτρηση χωρίς άδεια χρήσης νερού.

Στην περίπτωση όμως της ΔΕΗ όλα είναι διαφορετικά, αφού εδώ και δεκαετίες η μέχρι πρότινος κρατική ΔΕΚΟ, χρησιμοποιούσε τα νερά του ποταμού Αράχθου, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια!

Με το ζήτημα ασχολείται το ΤΕΕ Ηπείρου, το οποίο μετά την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής να αναθέσει την έρευνα κάθε πτυχής της υπόθεσης σε τριμελής επιτροπή, έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου.

Όπως κατέδειξαν οι έρευνες, βγήκαν στην επιφάνεια σοβαρότατες εκκρεμότητες που παρέμειναν χρόνια και χρόνια συγκαλυμμένες από τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και την ίδια τη ΔΕΗ που δυστυχώς απ' ότι φαίνεται λειτουργούσε ως κράτος εν κράτει στην περιοχή της Άρτας.

Το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι πρόσφατη η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση της μικρής ΔΕΗ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επιπτώσεις στην κρίσιμη αυτή πώληση.

Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις κατά την πώληση και προϋποθέσεις κατά την υπογραφή σύμβασης με τον ιδιώτη επενδυτή που θα το αναλάβει.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ