Έκλεψαν και τα Άμφια του Πατριάρχη Αθηναγόρα !!


-Από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού,στο χωριό Βασιλικό Ιωαννίνων
-Ήταν δωρεά της Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής στην οποία ο Μακαριστός είχε διακονήσει ως Αρχιεπίσκοπος 

Σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στο χωριό Βασιλικό του Πωγωνίου.



Οι ιερόσυλοι διέρρηξαν την ξύλινη κεντρική πόρτα της εκκλησίας και άρπαξαν ένα κεντητό υφαντό, άμφια, ασημένιους σταυρούς, μπρούτζινα κηροπήγια, μία ασημένια λειψανοθήκη και χρηματικό ποσό από τα παγκάρια΄.

Η είδηση μεταδόθηκε απ,όλα τα ΜΜΕ. Χθες το απόγευμα όμως,έγινε γνωστό,πως τα άμφια που εκλάπησαν,ανήκαν στον Πατριάρχη Αθηναγόρα,ο οποίος κατάγονταν από το Βασιλικό Πωγωνίου!

Ήταν δωρεά της Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής στην οποία ο Μακαριστός είχε διακονήσει ως Αρχιεπίσκοπος

Σε ανακοίνωση του,ο σύλλογος Βασιλικιωτών αναφέρει τα εξής:
"Θρασύτατοι του Κυρίου,διέρρηξαν  τον ενοριακό ναό του χωριού και έκλεψαν κειμήλια ανυπολόγιστης συναισθηματικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Μεταξύ αυτών: Τα Άμφια του Πατριάρχη Αθηναγόρα, δωρεά της Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής στην οποία ο Μακαριστός συγχωριανός μας είχε διακονήσει ως Αρχιεπίσκοπος. Ένας κεντημένος επιτάφιος με επιγραφή σε σλαβική γλώσσα. Ασημένια Λειψανοθήκη, Λειτουργικά σκεύη και Ιερές εικόνες.

Το γεγονός αυτό είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά παρόμοι που έγιναν στο ακριτικό Πωγώνι και καθιστά ακόμη πιο πιεστική την ανάγκη λήψης μέτρων για την διαφύλαξη και την περιφρούρηση της περιοχής από τους αρμόδιους φορείς.

Και ας μην ξεχνάμε: Ό,τι κληρονομήσαμε από τους παλαιότερους, οφείλουμε να το κληροδοτήσουμε στους νεώτερους".Να σημειωθεί πως είναι η έβδομη κλοπή που σημειώνεται στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές, καθώς και πριν από μία δεκαετία είχαν παρατηρηθεί αντίστοιχα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών σε μοναστήρια και ναούς στο Ζαγόρι.

 epirusgate.blogspot.gr


Το κεντητό υφαντό που έκλεψαν οι Ιερόσυλοι 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης