Θεοδώριανα Άρτας: Αύγουστος 2014


Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου και οι διάφορες εκδηλώσεις στο χωριό μας "άντεξαν" και φέτος

Το λέμε αυτό, γιατί ήταν παραπάνω από εμφανή τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης σε όλες τις εκδηλώσεις. Ο κόσμος λιγότερος από κάθε άλλη φορά, προβληματισμένος, αγχωμένος, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πολλές σκοτούρες. (φώτο)




Ωστόσο πάρα πολλοί ήταν οι χωριανοί που παρόλα αυτά ήρθαν, έστω και για λίγες μέρες στο χωριό, για Δεκαπενταύγουστο. Ιδιαίτερα πολλές παρέες από νέα παιδιά, που κατέκλυσαν στην κυριολεξία το χωριό, με τη ζωντάνια τους και τον αυθορμητισμό τους, δίνοντας το δικό τους συμβολικό μήνυμα ελπίδας για καλύτερες μέρες.

 

Σ' αυτό βοήθησαν και οι φορείς και σύλλογοι του χωριού, που έκαναν ότι μπορούσαν με διάφορες εκδηλώσεις να κρατήσουν "ψηλά τον πήχη".

Η κοινότητα με το "Διπλοκάγγελο" , η Κωστηλάτα με το χορευτικό της, η Αδελφότητα με τις δικές της καθιερωμένες εκδηλώσεις, η διοργάνωση του 1oυ TZOUMERKA X FESTIVAL, οι "Ορεινοί" με το ημερήσιο γλέντι στην πλατεία του Αϊ- Νικόλα και τη διοργάνωση θεατρικής παράστασης, ο 1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος. 


 

Ελπίδα, αισιοδοξία και καλή αντάμωση για του χρόνου. Και να μην ξεχνάμε το χωριό και τα μεγάλα προβλήματά του. Μας χρειάζεται όλο το χρόνο, όχι μόνο τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου.

 Δημήτρης Στεργιούλης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ