Εκδηλώσεις μνήμης "ΚΟΜΜΕΝΟ 2014"


Αρχίζουν αύριο Τρίτη 12 Αυγούστου, με μεγάλη συναυλία στη πλατεία, οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή του Κομμένου και θα κορυφωθούν στις 16 και 17 του μήνα, με το Διεθνές Συνέδριο το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Δήμο Ν.Σκουφά.  

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: "ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΙΑ 1939-1945 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ". Στην ημερίδα αυτή θα μιλήσουν Έλληνες και Ξένοι ιστορικοί Επιστήμονες.

Έτσι από αύριο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 23:00
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ (πρώην ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ) μαζι με την ΛΟΥΚΙΑ ΒΑΛΑΣΗ

ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ο Γιώργος Σαρρής, είναι από τους ιδρυτές των ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ, και κεντρικός τραγουδιστής και δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών του θρυλικού συγκροτήματος(Νάι, Νάι, Φύσηξε έρωτας, Αγάπη του καλοκαιριού, Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω κλπ.),

Εχει στο ενεργητικό του 15 δίσκους, από τους οποίους 6 έγιναν χρυσοί και 5 πλατινένιοι, χιλιάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και πολλές περιοδείες στο εξωτερικό σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, Επίσης σαν δημιουργός έχει γράψει τραγούδια για τη Γλυκερία, το Γιώργο Νταλάρα και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες.
Τώρα συμπράττει επί σκηνής με τη Λουκία Βαλάση!

Η Λουκία είναι μια νέα ανερχόμενη τραγουδίστρια, δεξιοτέχνης μουσικός και τραγουδοποιός, που εντυπωσιάζει τόσο με την εκφραστική ερμηνεία της, τραγουδώντας τραγούδια ελληνικά, τούρκικα, αλλά και άλλων χωρών της Μεσογείου, όσο και με το σολιστικό της παίξιμο στο σαντούρι. Η Λουκία το 2010 τραγουδούσε στο πλευρό της Γλυκερίας, του Κώστα Μακεδόνα και του Γιώργου Θεοφάνους στην «Αττική σκηνή». Έχει συνεργαστεί επίσης με αξιόλογους τραγουδιστές και συνθέτες όπως τη Γιώτα Νέγκα, τα Παιδιά της Πάτρας κ.α

Η Λουκία έχει βραβευτεί από την Ομοσπονδία Ευρώπης για την προσφορά της στην ελληνική μουσική το 2009 στο Μόναχο και αφιέρωσε γράφοντας στίχους-μουσική ένα τραγούδι. Πρόσφατα συνέθεσε τη μουσική για την κινηματογραφική ταινία αγγλοελληνικής παραγωγής (Ο Χειμώνας) που την καταξιώνει διεθνώς και δίνοντας δικά της τραγούδια σε ξένους καλλιτέχνες όπως την γνωστή τουρκάλα τραγουδίστρια SEVVAL SAM.

Οι δύο καλλιτέχνες θα σας ταξιδέψουν με τραγούδια μεγάλων συνθετών αλλά και τραγούδια της Σμύρνης, λαϊκά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά καθώς και τραγούδια με αναφορά στη θάλασσα. Μαζί με τα ωραιότερα της ελληνικής μουσικής, όπου ο Τσιτσάνης κι ο Καλδάρας αγκαλιάζονται και τα λένε με το Σαββόπουλο το Χατζιδάκι, το Θεοδωράκη και τον Άκη Πάνου, θα ακουστούν τραγούδια τούρκικα, ισραηλίτικα, ισπανικά ζωντανεύοντας ατμόσφαιρες από υπέροχα καλοκαιρινά βράδια στη Μεσόγειο!

Με πολύ καλούς μουσικούς στην μπάντα τους που τους συνοδεύει θα σας παρουσιάσουν για πρώτη φορά και καινούργια τραγούδια τους.


Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
ΚΛΑΡΙΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΖΕΤΤΑ ΛΕΝΑ
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ
ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ‘’ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ’’
ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ
‘’ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ’’
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ
Ώρα 10:30 Μνημόσυνο σφαγιασθέντων στον Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων
Πέτρου και Παύλου

16-17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης ‘’ΚΟΜΜΕΝΟ 2014’’ πραγματοποιεί διεθνές συνέδριο με θέμα: ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΙΑ 1939-1945 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Στην ημερίδα θα μιλήσουν Έλληνες και Ξένοι ιστορικοί Επιστήμονες
Κομμένο-Άρτα, Ξενοδοχείο Βυζαντινό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης