Tο Euro Working Group ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα


Η Ελλάδα ολοκλήρωσε και τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα 

Την έγκριση του Eurogroup Working Group για την εκταμίευση της δόσης 1 δισ. ευρώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έλαβε το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «το Εuroworking Group συνεδρίασε σήμερα 04/07/2014, μέσω τηλεδιάσκεψης, και ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. ευρώ».

Οι οικονομικοί εμπειρογνωμόνες της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Χριστόδουλο Στεφανάδη για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων και ενέκριναν την εκταμίευση της δόσης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός και τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επανόδου των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για περίπου 7-10 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει έως τις 7 Αυγούστου να υλοποιήσει τα εξής:


- Υιοθέτηση νομοθεσίας για τη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από 1.1.2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ.

- Ψήφιση του νόμου για τα δάση.

- Ψήφιση πολυνομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο.
- Κατάργηση από 1.1.2015 των κοινωνικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων κλπ.) που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις Ταμείων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

- Ψήφιση του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ (κατατέθηκε στη Βουλή) και για την εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς την ΔΕΗ. 
 
newsbeast.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης