Mobile Egnatia: Όλη η Εγνατία Οδός σε μία συσκευή !!


Συνεργασία ΥΜΑΘ, Εγνατίας Οδού και Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας για την πρωτοπόρα διαδικτυακή εφαρμογή mobile egnatia

Μία νέα διαδικτυακή εφαρμογή, τη mobile egnatia, θα αναπτύξουν το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, η Εγνατία Οδός ΑΕ και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, που χθες υπέγραψαν σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να παρέχουν ένα δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού αλλά και των καθέτων της.


Οι τρεις φορείς προχωρούν μαζί για τη δημιουργία μίας σύγχρονης υπηρεσίας, της πρώτης που θα αναπτυχθεί στη χώρα μας, μέσω της οποίας θα παρέχονται πλήθος πληροφοριών σε όσους κινούνται πάνω στον άξονα της Εγνατίας Οδού.

To mobile egnatia θα βασιστεί πάνω στην πολύ μεγάλη βάση πληροφοριών, γεωγραφικών, που έχει το σύστημα GIS της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

 Οι πληροφορίες αυτές (αποτυπωμένες σε ψηφιακά χαρτογραφικά υπόβαθρα), ενοποιούνται σε μία Γεωπύλη/ Geoportal της Ε.Ο.Α.Ε., που θα είναι προσβάσιμη και σε εξωτερικούς χρήστες. Αυτή λοιπόν η Γεωπύλη, έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’ και θα είναι έτοιμο και σε λειτουργία στο τέλος του 2014, θα αποτελέσει τη βάση για το mobile egnatia.

Οι χρήστες της Εγνατίας, κατεβάζοντας την εφαρμογή στις έξυπνες συσκευές που τυχόν διαθέτουν, δηλαδή σε κινητά με 3G και 4G, σε ταμπλέτες αλλά και από wi-fi spots, θα λαμβάνουν πάμπολλες πληροφορίες, ξεκινώντας από τα διόδια, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τυχόν αιφνίδια συμβάντα, μέχρι τα ποικίλα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως μουσεία, τουριστικές εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις κα.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Γιώργος Ορφανός τόνισε ότι στην ανάπτυξη του mobile egnatia, έσπρωξε η αναγκαιότητα ενημέρωσης όλων των επισκεπτών που κινούνται πάνω στον άξονα της Εγνατίας, στους οποίους θα δίδονται πολύ χρήσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Οι πληροφορίες αυτές θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων, που κάτω από την ομπρέλα του ΥΜΑ-Θ θα ανεβάζουν υλικό στο mobile egnatia.

Ήδη με πρωτοβουλία του υπουργού έγιναν οι πρώτες επαφές με τους περιφερειάρχες των περιοχών από τις οποίες περνάει η Εγνατία, ενώ με το συντονισμό του ΥΜΑ-Θ πληροφορίες στην εφαρμογή θα ανεβάζουν επιμελητήρια, αναπτυξιακές εταιρείες, σύλλογοι, μουσεία, ΟΤΑ και άλλοι φορείς.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Ε. καθ. Πάρις Σαββαΐδης, το mobile egnatia θα λειτουργεί μέσω της Γεωπύλης και θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε αυτή, τόσο για τους φορείς, όσο και για τους χρήστες του άξονα της Εγνατίας. Μάλιστα η πύλη θα είναι διαδραστική, δηλαδή οι χρήστες, μέσω των αναζητήσεων , των ‘like’ και ‘unlike’ θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων για τις προτιμήσεις των τουριστών.

Από τη στιγμή που θα βρεθεί χρηματοδότηση για το έργο ( υπολογίζεται κοντά στις 200.000 ευρώ) και γίνει η ανάθεση, η εφαρμογή θα είναι έτοιμη το πολύ σε έξι μήνες.

Στο όλο σχέδιο για το mobile egnatia, συμμετέχει και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία, όπως είπε ο πρόεδρός της Δημήτρης Λακασάς, θα αναλάβει την προώθηση και προβολή της εφαρμογής.

Για το mobile egnatia θα γίνει μία μεγάλη καμπάνια προβολής, στις πύλες εισόδου στον οδικό άξονα, σε συνοριακούς σταθμούς, λιμάνια, σταθμούς διοδίων, αεροδρόμια αλλά και σε διεθνή τουριστικά sites και περιοδικά.

voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης