Kοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο στην Άρτα


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/7/2014, στο ξενοδοχείο "Κρόνος", μετά από πρόσκληση της δημοτικής παράταξης "Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή" η ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση για τη δημιουργία και στην Άρτα Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, ως μια μόνιμη και σταθερή δομή κοινωνικής αλληλεγγύης. (Φώτο)




Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας πρωτοβουλίας, η οποία και ανέλαβε το έργο της πρακτικής εφαρμογής του στόχου αυτού, καθώς ήδη ανοίχθηκε κατάλογος εθελοντών- αλληλέγγυων (που ξεπερνά τα 35 άτομα), πολλά από τα οποία προέρχονται από το χώρο της υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί κλπ).


Σημαντική επίσης ήταν η διαθεσιμότητα και προσφορά ατόμων, που αν και δεν έχουν σχέση με το χώρο της υγείας, εντούτοις δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν (π.χ για γραμματειακή υποστήριξη, προσφορά υλικών κλπ).

Η ομάδα πρωτοβουλίας για το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Άρτας, ξεκίνησε ήδη και τις προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου, όπου θα στεγαστεί το Ιατρείο αυτό, έτσι ώστε σύντομα να είναι έτοιμο, για να επιτελέσει το κοινωνικό έργο του. Η αρχή έγινε. Η συνέχεια είναι στα χέρια όλων μας. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης