Ο Ελληνας της Google


Γεννήθηκε στον Καναδά, αλλά κατάγεται από τα Σφακιά της Κρήτης

Ο Στιβ Βρανάκης, υπεύθυνος του Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής, αν και δεν ζει στην Ελλάδα, διακατέχεται από μια βαθιά πίστη σ΄αυτήν 



Μόλις στα 41 του χρόνια, ο Στιβ Βρανάκης θεωρείται ήδη ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους της γενιάς του τόσο στον τομέα της διαφήμισης όσο και της τεχνολογίας.

Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχική γειτονιά του Βανκούβερ, κατάφερε με τέσσερις φίλους του να δημιουργήσει μια διαφημιστική εταιρεία μέσω της οποίας συνεργάστηκε με κολοσσούς όπως η Coca-Cola, τα Mc Donalds, η Levis, ενώ συνετέλεσε στην καθιέρωση brands όπως το iPhone ή η Amazon στη Μεγάλη Βρετανία όπου και ζει.

Ωστόσο, λίγο μετά τα 40ά του γενέθλια αποφάσισε να αλλάξει δρόμο στη ζωή του και να δημιουργήσει από την αρχή το Google Creative Lab στην Αγγλία, καθώς χρειαζόταν νέες προκλήσεις προκειμένου να διατηρήσει αμείωτη τη δημιουργικότητά του.

Στην Ελλάδα, αν και δεν έχει ζήσει ποτέ μόνιμα, έρχεται συχνά. Εχει σπίτι εδώ και ο ίδιος δηλώνει ότι τα παιδιά του είναι Ελληνες. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν κρύβει τη στενοχώρια του για την εικόνα της στο εξωτερικό: «Με πειράζει η νέα γενιά να απολογείται επειδή κατάγεται από την Ελλάδα» έχει πει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι η χώρα μας θα μπορούσε να είναι η Silicon Valley της Ευρώπης αφού κατατάσσεται στην 5η θέση παγκοσμίως στους μηχανικούς και τους επιστήμονες.

Θεωρεί ότι η τεχνολογία αποτελεί τη λύση για την Ελλάδα αλλά συνδυασμένη με ψυχή: «Με ενθουσιάζει η ιδέα ένας από τους πιο αρχαίους πολιτισμούς στον κόσμο να μπορέσει να μετατραπεί σε έναν από τους πιο σύγχρονους».

Ο Ελληνας της Google συμμετέχει σε οργανισμούς για την ανάκαμψη της Ελλάδας, όπως οι «Reload Greece» και «Greeks in the UK» που προωθούν ελληνικά start ups, ενώ ανήκει στην ομάδα που έχει αναλάβει να επαναδημιουργήσει από το μηδέν την εταιρική ταυτότητα της χώρας μας.
 
Συνάντηση με ακαδημαϊκούς στην Κρήτη

O Στιβ Βρανάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ακαδημαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων στην Κρήτη την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας στο Ηράκλειο.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση του κ. Βρανάκη και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των ιδρυμάτων της Κρήτης και των επιχειρήσεων.

 ethnos.gr

Σχόλια

  1. Να στήσει εταιρία στην Ελλάδα δεν μπορεί? Τόσους μηχανικούς έχει η χώρα...για να την επανδρώσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης