Αντίθετη η Eλληνική μειονότητα στον Αλβανικό... "Καλλικράτη"


Ανάσταση είναι η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο, καθώς είναι κάθετα αντίθετη με τις προωθούμενες αλλαγές στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της Αλβανίας, όπου στα πρότυπα του "Καλλικράτη" ενοποιούνται οι σημερινοί δήμοι της χώρας σε 61 δήμους. 



Ειδικά για το προπύργιο της μειονότητας τη Χιμάρα, οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές, καθώς ο παλαιός δήμος ενοποιείται με το Λούκοβο και το αλβανικό χωριό Βρανίστι, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο μειονοτικός χαρακτήρας του πρώην δήμου Χειμάρας.

Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής, Βαγγέλης Ντούλες, έκανε δηλώσεις στα αλβανικά ΜΜΕ και εμφανίστηκε αντίθετος στις αλλαγές για το νέο χάρτη διοικητικής διαίρεσης που προωθεί η κυβέρνηση Ράμα.

Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΚΕΑΔ από τον κυβερνητικό συνασπισμό της κυβέρνησης Ράμα, ο Β. Ντούλες τόνισε χαρακτηριστικά, ότι:

"Είμαστε ενάντια στον νέο χάρτη που προωθεί η κυβέρνηση, είναι μη αποδεκτός και θα τον καταψηφίσουμε. Η Χιμάρα είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση όπου επιχειρείτε αλλοίωση του πληθυσμού της, καταπατώντας θεμελιώδη δικαιώματα της μειονότητας".

 epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ