Η κλιματιζόμενη Dreamcity του Ντουμπάϊ !!


Το Ντουμπάι φιλοξενεί ήδη το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του κόσμου, όμως αυτό προφανώς δεν του είναι αρκετό

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι ο σεΐχης του αραβικού εμιράτου, που φημίζεται για τις κατασκευές-ρεκόρ, έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή ενός νέου γιγάντιου εμπορικού κέντρου που ήδη περιγράφεται ως μια «κλιματιζόμενη πόλη»;



Το λεγόμενο «Mall of the World» θα καταλαμβάνει επιφάνεια που θα ξεπερνάει τα 743.000 τετραγωνικά μέτρα. Στις εγκαταστάσεις του θα περιλαμβάνει όχι μόνο εμπορικά καταστήματα, αλλά και ξενοδοχεία, θεατρικές αίθουσες, κέντρα αισθητικής και ευεξίας, αλλά και το μεγαλύτερο εσωτερικό θεματικό πάρκο στον κόσμο, το οποίο θα στεγάζεται κάτω από ένα γυάλινο θόλο το καλοκαίρι, ενώ θα είναι ξεσκέπαστο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Οι φιλοδοξίες μας είναι υψηλότερες από το να έχουμε απλώς έναν εποχικό τουρισμό. Ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για την οικονομία μας και έχουμε βάλει στόχο να κάνουμε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έναν ελκυστικό προορισμό για όλο τον χρόνο.

Γι' αυτό έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε χώρους με ευχάριστη, ρυθμιζόμενη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών» δήλωσε με περηφάνια ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, ο οποίος αν και δεν ξεκαθάρισε πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του μεγαλεπήβολου πρότζεκτ, τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί, «θα προσελκύει περισσότερους από 180 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο».

Είναι γεγονός ότι το Ντουμπάι αποτελεί εδώ και καιρό «παιδότοπο» για τους rich and famous. Είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους προορισμούς για τους πάμπλουτους Κινέζους τουρίστες και φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα στον κόσμο.

Μεταξύ αυτών, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο Burj Khalifa, η μεγαλύτερη εσωτερική χιονοδρομική πίστα στον κόσμο Ski Dubai, καθώς και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο Dubai Mall, το οποίο προσελκύει 75 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, περισσότερους από όσους ο πύργος του Αϊφελ, οι καταρράκτες του Νιαγάρα και το θεματικό πάρκο Disney World μαζί!
madata.gr - Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ