Άρτα: Πληθαίνουν τα περιστατικά Bullying στα Γυμνάσια


Τι δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Γυμνάσια του νομού

Στα συμπεράσματα από την έρευνα που πραγματοποίησαν για πέντε μήνες σε Γυμνάσια της Άρτας για τον Σχολικό εκφοβισμό και την σχολική βίας, αναφέρθηκαν η ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Άρτας-Πρέβεζας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, Κυριακή Λάντα και η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Καίτη Μπληγιάννου.  


Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρουσιαστεί έντονα και στα σχολεία της περιοχής περιστατικά σχολικού εκφοβισμού (bullying) ανάμεσα σε μαθητές.

Δυστυχώς, ο σχολικός εκφοβισμός τείνει να γίνει μέρος της καθημερινότητας στα σχολεία της Άρτας και αυτό έχει άμεση σχέση με την υφιστάμενη οικονομική κρίση, αφού η πίεση που νιώθουν ανήλικοι μέσα από τα σπίτια τους είναι λογικό να βρίσκει διέξοδο στα σχολικά προαύλια, σε "αδύναμους" σωματικά και ψυχολογικά συμμαθητές τους.

Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει, ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα περιστατικά λεκτικής, παρά σωματικής βίας, ωστόσο η κατάσταση δείχνει να μην φεύγει εκτός ελέγχου χάρη στην έγκαιρη επέμβαση είτε των ίδιων των παιδιών που δρουν πιο ψύχραιμα από εμπλεκόμενους σε έναν καβγά είτε από των εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρθηκε, ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στο σχολικό περιβάλλον, αποκτά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, έστω κι αν από τα ίδια τα σχολεία, επιχειρείται υποβάθμιση των περιστατικών, με αποτέλεσμα να κρατούνται κρυφά και να μην φθάνουν ποτέ στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων που λειτουργεί στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης