Ξεπέρασε τον παππού του ο Φαμπιέν Κουστό!

Ο Φαμπιέν Κουστό στο εσωτερικό του υποβρύχιου εργαστηρίου όπου παρέμεινε για διάστημα 31 ημερών

Πριν από πενήντα χρόνια ο Ζακ-Ιβ Κουστό βούτηξε στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας και αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια μετά από 30 ημέρες, σημειώνοντας ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ.


Χθες, ο Φαμπιέν Κουστό, ένας από τους εγγονούς του διάσημου γάλλου ωκεανογράφου, αναδύθηκε στην επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού έπειτα από 31 ημέρες τις οποίες πέρασε στο εσωτερικό ενός υποβρύχιου εργαστηρίου, καταρρίπτοντας μισόν αιώνα μετά το ρεκόρ του θρυλικού παππού του.

Στόχος του 46χρονου Φαμπιέν Κουστό ήταν η ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την ανάγκη προστασίας των ωκεανών.

Στη διάρκεια της μακράς παραμονής του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές του Κι Λάργκο, στα Φλόριντα Κιζ, ο Φαμπιέν υποδέχτηκε και φιλοξένησε στο Acquarius, το υποβρύχιο εργαστήριο και κατάλυμά του, φοιτητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και από το Πανεπιστήμιο Northeastern, οι οποίοι πραγματοποίησαν μελέτες για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής και της μόλυνσης του περιβάλλοντος στην υποθαλάσσια ζωή.

 tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ