ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αντίθετος σε οποιαδήποτε πώληση


Παραθέτουμε τη χθεσινή τοποθέτηση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, κατά την εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Εκχώρηση σε ιδιώτες του φράγματος Πουρναρίου Ι και ΙΙ» η οποία έγινε στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑΣ


Η τοποθέτηση του κ.Τσιρογιάννη έχει ως εξής :

"Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Πουρναρίου Ι & ΙΙ Τον Μάρτιο του 2014 ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των εργαζομένων στους Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς ΠΟΥΡΝΑΡΙ Ι & ΙΙ παραβρέθηκα στην συνέλευση τους και εξέφρασα την αντίθεση μου, σχετικά με την πώληση της "μικρής ΔΕΗ" στην οποία και συμπεριλαμβάνονται οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί Πουρναρίου Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW.

Επίσης το νυν δημοτικό συμβούλιο Αρταίων (εκ των οποίων 3 δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχθηκαν εκ νέου με τον συνδυασμό μου), τον Μάρτιο του 2014 αποφάσισε την αντίθεση του στην πώληση της "μικρής ΔΕΗ" και στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Πουρνάρι Ι & ΙΙ.

Συνέχεια των ανωτέρω, ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρταίων, εκφράζω εκ νέου την αντίθεση μου απέναντι στην οποιαδήποτε πώληση ή εξαγορά των βασικών μας κοινωνικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό τα οποία θα πρέπει να αποδίδονται στον Αρτινό πολίτη με το χαμηλότερο κόστος.

Επίσης στηρίζω τους εργαζόμενους των ΥΗΣ Πουρνάρι Ι & ΙΙ και είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε απόλυση προσωπικού που μια τέτοια εξαγορά πιθανόν να επιφέρει στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε.

Ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρταίων και υπερασπιζόμενος το συμφέρον του Δήμου Αρταίων και της τοπικής κοινωνίας ζητώ τα εξής:

1. Να παραμείνει η διοίκηση του φράγματος κάτω από την κρατική και δημόσια ομπρέλα.
2. Να εξασφαλίζεται η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας.
3. Να εξασφαλίζεται η έγκαιρη και επαρκής άρδευση των καλλιεργειών του κάμπου της Άρτας.
4. Να υλοποιηθούν τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα από το Πουρνάρι προς τον κάμπο της Άρτας, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος άρδευσης για τους αγρότες μας, σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας μπορεί να γίνει ο σημαντικότερος μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας.
5. Να εφαρμοσθεί η όσο γίνεται καλύτερη κοινωνική πολιτική της ΔΕΗ και η παροχή μειωμένου τιμολογίου για όλους τους Αρτινούς, με προτεραιότητα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
6. Να δοθούν από την ΔΕΗ τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία, τα οποία δεν έχουν εκπληρωθεί έως σήμερα.
7. Να προωθηθεί η ύδρευση της πόλης της Άρτας από το Πουρνάρι.
8. Να εξασφαλισθεί η συνεχή ροή του ποταμού Αράχθου, για την καλύτερη αξιοποίηση της περιοχής πέριξ του ιστορικού γεφυριού αλλά και για την προστασία του οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου.
9. Να υπάρξει συνεργασία με την ΔΕΗ, ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση και η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι παραποτάμιες εκτάσεις και να αναπτυχθεί η πόλη της Άρτας κατά μήκος του ποταμού Αράχθου.
10. Να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες και να ενταχθεί η τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου σε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ".

Εμφάνιση foto 1.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ