Ιωάννινα: Κινητοποιείται "η ομάδα ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ"



Συνάντηση στα Ιωάννινα στην αίθουσα της Περιφέρειας στην Στοά Σάρκα  (2ο όροφο) την Τετάρτη 16/7/14 και ώρα 19:00

Η άρνηση του ΟΑΕΕ και των αρμόδιων  υπουργείων να καταλάβουν το πρόβλημα των ελεύθερων επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ λόγω δυσμενών καταστάσεων που δημιούργησε η κρίση η οποία πλήττει την χώρα μας και περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα , μας αναγκάζει να στραφούμε με κάθε μέσο εναντίον της πολιτείας . 


            Η ομάδα ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων μέσω της επιτροπής που δημιούργησε για την υπεράσπιση των συμπολιτών μας που θέλουν να αντιδράσουν στην εξαφάνιση και στοχοποίηση του ελευθεροεπαγγελματία προχωρούν σε ομαδικές προσφυγές .
           
 Ήδη 6.600 ειδοποιήσεις ,σε όλη τη χώρα ,από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών  (ΚΕΑΟ)  απειλούν με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας τους συμπολίτες μας και αναμένονται άλλες 220.000 ειδοποιήσεις το επόμενο διάστημα .

            Ήδη 16.000 τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί στην πόλη μας για χρέη προς το δημόσιο, άρα αυτό που κινδυνεύει σε πρώτη φάση είναι οι καταθέσεις μας .

            Ο δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων βρίσκεται στο πλευρό μας και μας διέθεσε μια λίστα 22 δικηγόρων οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την δικαστική διαμάχη εναντίον του ΟΑΕΕ.
            
Οι προσφυγές που αρχίζουν να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα συνοπτικά διεκδικούν :
  1. Κατάργηση του άρθρου 101 παρ. 4δ του Ν. 4172/2013, περί μη δυνατότητας αναστολής των εις βάρος μας επερχόμενων πλειστηριασμών. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι κατάφωρα αντισυνταγματική
  2. Μείωση των πολύ υψηλών ασφαλιστικών μας εισφορών, τώρα που η οικονομική κρίση (για την οποία δεν ευθυνόμαστε) έχει επιφέρει δραματική μείωση του τζίρου μας (όσων έχουμε ακόμα ανοιχτές επιχειρήσεις). Και κυρίως τώρα που ο ΟΑΕΕ μας παρέχει ευτελέστατες υπηρεσίες Υγείας.
  3. Μείωση/Κατάργηση των υπέρογκων έντοκων προσαυξήσεων όταν καταβάλλονται καθυστερημένα οι εισφορές.
  4. Κατάργηση της συνέχισης της χρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών, στις περιπτώσεις όπου, λόγω μη καταβολής τους, ο ΟΑΕΕ παύει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας (μη ανανέωση βιβλιαρίου υγείας). Δεν νοείται χρέωση ασφαλίστρου χωρίς παροχή ασφάλειας!
  5. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Βεβαίως υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που πρέπει να δοθεί λύση από μέρος της πολιτείας όπως
·         Η αποποινικοποίηση των οφειλών
·         Η εναρμόνιση των εισφορών ανάλογα με το εισόδημα του επαγγελματία
·         Η παροχή ασφαλιστικών βεβαιώσεων ανεξάρτητα από τις οφειλές
·         Κατάργηση του ΚΕΑΟ
·         Πάγωμα των Οφειλών και
·         Αφαίρεση των τόκων στις οφειλές
·         Αφαίρεση του ποσού που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  για το διάστημα που δεν παρασχέθηκε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παραβρεθούν στην αίθουσα της Περιφέρειας στην Στοά Σάρκα  (2ο όροφο) την Τετάρτη 16/7/14 και ώρα 19:00 .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ