Να σκεπαστεί το... μόριο του θεού Απόλλωνα


Εξωφρενική πρόταση Ρώσου βουλευτή

Να αλλάξει η εικόνα του θεού Απόλλωνα όπως αυτή αποτυπώνεται στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλίων ζήτησε σήμερα ένας υπερεθνικιστής βουλευτής, ώστε να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από την πορνογραφία, καθώς στο χαρτονόμισμα διακρίνεται εμφανώς το... μόριο του θεού. 


«Τα μουσεία είναι μουσεία, όμως οι γυμνοί θεοί στα χαρτονομίσματα δεν έχουν νόημα, δεν είναι αυτή η θέση τους», εξήγησε ο Ρομάν Χουντιάκοφ που είναι βουλευτής του κόμματος LDPR του υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

Ο βουλευτής έγραψε μάλιστα στην Κεντρική Τράπεζα για να ζητήσει να αλλάξει το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα στο οποίο εικονίζεται το άγαλμα του θεού της τέχνης και του φωτός στο αέτωμα του θεάτρου Μπαλσόι.

Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του θεάτρου ο Απόλλωνας, έργο του γλύπτη Πιοτρ Κλοντ, ανέκτησε το φύλλο συκής που στο παρελθόν έκρυβε το μόριό του. Όμως στο χαρτονόμισμα εικονίζεται ο θεός χωρίς αυτό.

«Στο σχολείο, ενώ περίμενα τον γιο μου, δύο μαθητές περίπου 10 χρονών περιεργάζονταν χαζογελώντας ένα χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών. Αυτή η συμπεριφορά είναι απρεπής. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τέτοιου είδους πληροφορίες, από την πορνογραφία», πρόσθεσε ο βουλευτής που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

«Τα παιδιά βλέπουν χαρτονομίσματα των 100 ρουβλιών (σ.σ. περίπου 2,13 ευρώ) σε καθημερινή βάση", σχολίασε από την πλευρά του ο Γιούρι Ρίζοφ, ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Δούμα, διαχωρίζοντας την υπόθεση αυτή από τα γυμνά αγάλματα που φιλοξενούνται στα μουσεία.

Πάντως, στο ρωσικό κοινοβούλιο κατατίθενται ολοένα και συχνότερα αμφιλεγόμενα ή ακόμη και παράλογα νομοσχέδια —για παράδειγμα, να απαγορευτεί στις γυναίκες κάτω των 40 ετών να καπνίζουν ή να επιβάλλονται πρόστιμα για τη χρήση ξένων λέξεων— γεγονός που έχει σαστίσει πολλούς Ρώσους.

Στα μέσα Ιουνίου ένας βουλευτής του κεντροαριστερού κόμματος Δίκαιη Ρωσία ζήτησε να... απαγορευτούν τόσο τα ψηλοτάκουνα όσο και τα ίσια γυναικεία παπούτσια, ενώ τον Φεβρουάριο μια τελωνειακή διάταξη οδήγησε στην απαγόρευση εισαγωγής γυναικείων εσωρούχων με συνθετικές δαντέλες καθώς κρίθηκαν «επικίνδυνα για την υγεία».

ethnos.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης