Δήμητρα Αξιώτη: Δεν οφείλω ουδεμία συγγνώμη


Νέο δελτίο τύπου εκδόθηκε προχθές από τον Σύλλογο "Ο Μακρυγιάννης", το οποίο υπογράφει η Πρόεδρος Κα Αξιώτη, σχετικά με την υπόθεση της συμμετοχής του χορευτικού τμήματος του συλλόγου, στην αποστολή του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, ο οποίος θα μεταβεί στη Τήνο για την αδελφοποίηση με τον αντίστοιχο σύλλογο του κυκλαδίτικου νησιού. 


Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» και μετά το Δελτίο Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, θεωρώ πως είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω.

Να ξεκαθαρίσω κατ’ αρχήν ότι προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Πρόεδρο (με τον οποίο δεν μίλησα καθόλου για την υπόθεση), ούτε με τον Γραμματέα, ούτε με κάποιο από τα μέλη του Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.

Ως Σύλλογος επίσης, τον οποίο εκπροσωπώ, δεν μας χωρίζει τίποτε με τον Εμπορικό Σύλλογο με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και ελπίζω να συνεργαστούμε στο μέλλον. Αντίθετα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και μας ενώνουν κοινοί στόχοι όπως η πρόοδος και η προβολή του τόπου μας. Εξάλλου πολλά από τα μέλη του είναι μέλη του Συλλόγου μας, με δράση και προσφορά.

 Για το λόγο αυτό καμιά αναφορά δεν έγινε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογός μας για τον Εμπορικό Σύλλογο, αλλά αποκλειστικά για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: 

Την Τρίτη 24 Ιουνίου ώρα 11:00 το πρωί, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λάμπρου, μου ανακοίνωσε τηλεφωνικά ότι προτίθενται να πάρουν στην αποστολή τους στην Τήνο ένα χορευτικό με τριμελή ορχήστρα, που θα εκπροσωπούσε την πόλη μας και με ρώτησε αν ο Σύλλογος προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή.

Την επομένη το πρωί (Τετάρτη 25 Ιουνίου) και ώρα 11:30 πήγα προσωπικά στο κατάστημα του κ. Λάμπρου στην οδό Σκουφά, και του ανακοίνωσα πως φυσικά και ενδιαφερόμαστε να συμμετέχουμε. Πέραν αυτού όμως δήλωσα πως πρέπει να γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας όπως κάλυψη εξόδων χορευτών, ορχήστρας, ανταλλαγής δώρων κλπ.

Από πότε η ερώτηση των υποχρεώσεων του Συλλόγου μας εκλαμβάνεται ως απαίτηση όπως διατυπώνεται στο Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου; Ο κ. Λάμπρου μου απάντησε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής 18 ατόμων, και την επομένη θα μου έδινε τις απαντήσεις για τα υπόλοιπα.

Το ίδιο βράδυ ενημέρωσα τους χορευτές και τους δασκάλους στο Σύλλογό μας. Πράγματι την Πέμπτη 26 Ιουνίου και ώρα 8:00 το βράδυ ο κ. Λάμπρου με ενημέρωσε τηλεφωνικά για τις οικονομικές μας υποχρεώσεις (κόστος ορχήστρας), τις αποδέχθηκα και ξανά του επιβεβαίωσα το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μας.

Στην ερώτησή του, αν έχω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, απάντησα πως έχω εξουσιοδότηση, αφού είχε προηγηθεί η σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για το θέμα (Τρίτη 24 Ιουνίου το βράδυ ώρα 8:30 Πράξη 7/24-6-2014).

Στη συνέχεια μου ζήτησε να στείλουμε εκπρόσωπό μας την επομένη, Παρασκευή 27 Ιουνίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κατάστημά του στην οδό Σκουφά, όπου και θα γινόταν κλήρωση μεταξύ των δυο Συλλόγων που δήλωσαν πρόθεση να συμμετέχουν.

Για το λόγο αυτό πήγε εκεί το μέλος του Δ.Σ. η κ. Καίτη Βρατσίστα και ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα. Από το Δελτίο Τύπου μαθαίνουμε ότι το Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Ιουνίου και αποφάσισε να μη γίνει κλήρωση και να πάει ο Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ».

Αναρωτιέμαι αλήθεια, είτε η συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε πριν, είτε μετά τις 8:00 το βράδυ, τι νόημα είχε το τηλεφώνημα του κ. Λάμπρου την ίδια μέρα (Πέμπτη 8:00 το βράδυ) που με ενημέρωνε για τις υποχρεώσεις μας, τις οποίες και αποδέχθηκα, και γιατί μου ζητούσε την παρουσία εκπροσώπου του Συλλόγου την Παρασκευή 27/6 για να γίνει κλήρωση;

Ποιος αλήθεια έκανε λάθος χειρισμούς και ποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη; Από τη μεριά μου ουδεμία συγγνώμη οφείλω, καθώς το μόνο που επεδίωξα ως Πρόεδρος του Συλλόγου, ήταν να μπορέσω με τη συμμετοχή μας να συμβάλω στην προβολή του τόπου μας.

Τέλος το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου μας (που δεν περιέχει προσωπικούς χαρακτηρισμούς) εστάλη την Κυριακή 29 Ιουνίου το μεσημέρι (ώρα 2:33 μμ) ώστε να περάσει στην ύλη των εφημερίδων της επόμενης μέρας (εργάσιμης) και αφού είχε ανακοινωθεί στην εκπρόσωπό μας κ. Καίτη Βρατσίστα και στην εκπρόσωπο του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» κ. Αγγελική Κολιού, την Παρασκευή το μεσημέρι ώρα 12:00, η απόφαση του Δ.Σ. από τον Γραμματέα και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου.

Πόσο πιο επίσημη ανακοίνωση έπρεπε να περιμένουμε από τη στιγμή που όλα γινόταν καλόπιστα, τηλεφωνικά και όχι γραπτά;

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία στο «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ» όλοι ξέρουν, αφού κάθε φορά το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων κοινοποιούνταν αμέσως σε μέλη του Δ.Σ. που βρίσκονταν στο Σύλλογο για τις ανάγκες των εκδηλώσεών μας όλες αυτές τις ημέρες.

Το θέμα για μας κλείνει εδώ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αποστολή του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας στην Τήνο".

Η Πρόεδρος Αξιώτη Δήμητρα

Διαβάστε το κείμενο του Εμπορικού Συλλόγου ΕΔΩ
Διαβάστε το αρχικό κείμενο του ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΕΔΩ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ