Σημαντική διάκριση του ΤΕΙ Ηπείρου


Για την πρόταση «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση»

Στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής... 


...και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διακρίθηκε επιστημονική ομάδα του ΤΕΙ Ηπείρου αποτελούμενη από φοιτητές και συνεργάτες. Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 200 ιδέες από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα, αξιοποιώντας τεχνογνωσία που αναπτύσσεται στο πλαίσιο πειραματικής αξιολόγησης πράσινων κατασκευών για κτήρια και με την υποστήριξη των υπεύθυνων μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου, υπέβαλε πρόταση με τίτλο «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση» η οποία διακρίθηκε, καταλαμβάνοντας την 8η θέση μεταξύ των 8 προτάσεων που βραβεύτηκαν.

 http://www.ixotisartas.gr/newspaper/images/stories/NEA2/TEI_ideatree_2014_7os.jpg

Η ομάδα απαρτίζονταν από τρεις φοιτητές του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου: Κατσουλάκου Σταυρούλα, Λαμπράκη Ελένη και Παπαθανασίου Ιωάννη και από δύο συνεργάτες του τμήματος: Σάββα Μυρτώ και Μπουραντά Χρήστο.

Στόχος της ιδέας «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση», είναι η αξιοποίηση της υφιστάμενης και η ανάπτυξη περαιτέρω τεχνογνωσίας σχετικά με το σχεδιασμό, τη διαχείριση και τις επιδράσεις πράσινων κατασκευών σε αστικά τοπία και κτήρια, αξιοποιώντας την τεχνολογία της υδροπονίας.

Η παραπάνω διάκριση αποτελεί ισχυρό τεκμήριο για την ουσία και την ποιότητα του ερευνητικού και αναπτυξιακού έργου που υλοποιείται στο ΤΕΙ Ηπείρου, με τη δημιουργική συμμετοχή των φοιτητών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης