Συνάντηση Αλ.Καχριμάνη με τον Υπουργό Εσωτερικών


Τρέχοντα ζητήματα των Περιφερειών (κινητικότητα προσωπικού, κατάρτιση προϋπολογισμού 2015, περικοπές) απασχόλησαν τη συνάντηση της ΕΝ.Π.Ε. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Ντινόπουλο και τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ιωαννίδη.

"Συζητήσαμε για την κινητικότητα του προσωπικού στην αυτοδιοίκηση. Εμείς έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από το 30- 40% του προσωπικού μας, λόγω συνταξιοδότησης. Με βάση Κ.Υ.Α. των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών η πληρωμή του προσωπικού των Περιφερειών γίνεται απευθείας από τις κεντρικές υπηρεσίες. 

Ζητήσαμε αυτή η απόφαση να ισχύσει και για την επόμενη πενταετία, συμπεριλαμβάνοντας και το προσωπικό που θα μεταταχθεί στις Περιφέρειες. 

Από την πλευρά του Υπουργού τονίστηκε πως από τη διαδικασία μετάταξης 2000 υπαλλήλων από Πρωτοβάθμιους ΟΤΑ θα καταβληθεί προσπάθεια αυτοί να δοθούν σε Περιφέρειες και σε άλλους φορείς που παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού".

Σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Περιφερειών για το 2015 ο κ. Καχριμάνης τόνισε:

"Αναφέραμε πως υπάρχουν και ανελαστικές δαπάνες, για τις οποίες δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί και άλλη περικοπή 7%, όπως η μεταφορά μαθητών και το επίδομα νεφροπαθών. Ζητήσαμε οδηγίες για τα συγκεκριμένα ζητήματα και τονίσαμε το έργο της ανεξάρτητης υπηρεσίας του Περιφερειακού Ταμείου".

Τέλος, σε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης η ΕΝ.Π.Ε. ενημερώθηκε για την επικείμενη έναρξη των νέων Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ