Γλυτώνουν από τα πρόστιμα οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις


Ανάσα παίρνουν προς το παρόν οι τρεις μεγάλες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, οι οποίες ήταν αντιμέτωπες με πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, θεωρώντας ότι επί μία και πλέον δεκαετία μετείχαν σε καρτέλ, εναρμονίζοντας τις τιμές στην αγορά.


Οι επιχειρήσεις είχαν προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Προσωρινά κέρδισαν την αίτηση και έτσι προς το παρόν τουλάχιστον και μέχρι την οριστική εκδίκαση, δεν θα κληθούν να πληρώσουν.

Πρόκειται για τους δύο πτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς Ιωαννίνων και Άρτας και την επιχείρηση Νιτσιάκος.

Την απόφαση έκανε γνωστή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σημαντική εξέλιξη.

Άλλωστε στο Διοικητικό Εφετείο είχε παρέμβει και δικηγόρος της Περιφέρειας Ηπείρου, υποστηρίζοντας το αίτημα των τριών βιομηχανιών.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας, μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου του, ήταν καθοριστική, τόνισε ο Περιφερειάρχης, καθώς το Δικαστήριο, πείστηκε από τους πρόσθετους λόγους που παρέθεσε στο υπόμνημά της η Περιφέρεια και η απόφαση αναστολής, αφορά τόσο το σύνολο του επιβληθέντος προστίμου, αλλά επικουρικώς και για μικρότερο ποσοστό.

Στην τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Αργύρης, τόνισε ότι η πτηνοτροφία έπεσε θύμα ενός ανθρώπου (υπονοώντας ότι αυτός βρίσκεται στην επιτροπή ανταγωνισμού) και ο οποίος εξαίρεσε από το καρτέλ μόνο μία μεγάλη επιχείρηση της χώρας.

Μάλιστα προέβλεψε ότι θα ακολουθήσει οικονομικός πόλεμος με στόχο να πληγεί το φρέσκο κοτόπουλο όπως συνέβη πρόσφατα με το φρέσκο γάλα.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης