ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Γέμισε η λίμνη με νεκρά ψάρια…


Εικόνες που σοκάρουν στην Παμβώτιδα

Εικόνες που σοκάρουν... Χιλιάδες νεκρά ψάρια καλύπτουν τα νερά της Παμβώτιδας. Από το ύψος της Κυρά Φροσύνης μέχρι την Καστρίτσα το θέαμα είναι αποκρουστικό.



Όπως λένε οι ψαράδες που βρίσκονται καθημερινά στην παραλίμνια περιοχή αλλά και οι περιπατητές που επίσης σε καθημερινή βάση κάνουν τη βόλτα τους στην περιοχή, όλα ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Τετάρτης.

NEKRA1

Όσο οι ώρες περνούσαν ο αριθμός των νεκρών ψαριών αυξάνονταν ενώ από το μεσημέρι της Πέμπτης πλέον η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο.

Η λίμνη σε ορισμένα σημεία μάλιστα παρουσιάζει έντονες μαύρες κηλίδες, ενώ η δυσοσμία είναι ανυπόφορη.

NEKRA2

Πριν από μερικές ημέρες άγνωστοι είχαν ρίξει στη λίμνη τόνους λυμάτων με αποτέλεσμα και τότε να χαθεί μεγάλος αριθμός ψαριών. Είναι άγνωστο όμως αν το φαινόμενο πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις από την ίδια αιτία ή από άλλο λόγο.

NEKRA3

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι πρόκειται κυρίως για πολύ μικρά ψάρια και όχι για «μάνες» που κατά το παρελθόν και μετά την αναπαραγωγή έβγαιναν νεκρές στις ακτές.

Απομένει οι αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικά ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης να ερευνήσουν το φαινόμενο και να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τα αίτια που το προκάλεσαν.

NEKRA4
NEKRA6
NEKRA7

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης