ΠΡΕΒΕΖΑ:Έγινε η τελετή έναρξης του Χορωδιακού Φεστιβάλ


H τελετή έναρξης του Χορωδιακού Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος», δημιουργώντας μια Χορωδιακή πανδαισία 

Στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Πρέβεζας που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Ιουλίου συμμετέχουν 15 Χορωδίες με περισσότερους από 500 Χορωδούς από Ελλάδα, Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ισραήλ. 


Πριν την τελετή έγινε παρέλαση στην κεντρική αγορά και την παραλία της Πρέβεζας από όλες τις αποστολές των χορωδιών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, και έδωσαν διαφορετικό χρώμα στην πόλη.

Εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι με κριτές μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας χορωδιακής σκηνής, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες σε ιστορικά σημεία της πόλης με φολκλόρ ρεπερτόριο, street performances, συναυλία θρησκευτικής μουσικής και συναυλία χορωδιακής μουσικής, δίνοντας την ευκαιρία στους Πρεβεζάνους και τους επισκέπτες να απολαύσουν ένα θέαμα αξιώσεων και υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Ειδικότερα σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο διαγωνισμός Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρέβεζας.

Στις 9:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία Ορθόδοξης χορωδιακής μουσικής στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και την ίδια ώρα συναυλία φολκλορικής χορωδιακής μουσικής στην Πλατεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, στην παραλία.

Αύριο Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός Χορωδιών στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρέβεζας.

Το βράδυ της ίδια μέρας και συγκεκριμένα στις 9:30 θα γίνουν δύο συναυλίες, η μία χορωδιακής μουσικής στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και η δεύτερη φολκλορικής χορωδιακής μουσικής στο χώρο του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου (Παλιά Σφαγεία) Πρέβεζας.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν, την Κυριακή στις 9:30 το βράδυ με την τελετή λήξης στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος».

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης