Τριήμερο πανηγύρι στην Περάνθη


 Στις 25, 26 και 27 Ιουλίου στην Περάνθη τιμάται η μνήμη της Οσιομάρτυρος Παρασκευής και του Αθλοφόρου και Ιαματικού Παντελεήμονος και σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, που έχει αναλάβει και την διοργάνωση τριήμερου πανηγυριού αναφέρονται τα εξής:



 «Η μνήμη τιμάται με κατάνυξη και σεβασμό με την περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος και ακολουθεί το γλέντι του Πανηγυριού στο χωριό μας, το οποίο αρχίζει από την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής (25 Ιουλίου) και τελειώνει το βράδυ της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος και προστάτη του χωριού μας (27 Ιουλίου).

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γίνει το τριήμερο πανηγύρι στην πλατεία με λαϊκοδημοτικές ορχήστρες, ενώ θα απολαύσετε ποτά, μεζέδες. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό σε πάσχουσα οικογένεια.

Είναι λοιπόν ιερός και ανθρώπινος ο σκοπός και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γεμίσει η πλατεία του χωριού. Ευελπιστούμε πως τόσο οι χωριανοί όσο και οι φίλοι και επισκέπτες του χωριού μας θα γλεντήσουν και θα ξεσπαθώσουν, όπως κάθε χρόνο, ενάντια στην κρίση, που η «ρημάδα» δεν λέει να σταματήσει για να ανασάνει και λίγο ο «δύσμοιρος» Έλληνας.

Εμείς πάντως πάντοτε ελπίζουμε και πιστεύουμε πως κάποια μέρα θα ανασάνει ο φτωχός και ταλαίπωρος λαός».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης