Φήμες ότι πουλήθηκε το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο!


ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Ζάκυνθο, και όλη την Ελλάδα, από την πληροφορία ότι ξένη εταιρεία αγόρασε έκταση 15.000 στρεμμάτων πέριξ της ομορφότερης παραλίας (όπως έχει ψηφιστεί πρόσφατα) του κόσμου, του περίφημου «Ναυαγίου». 




Την αγοραπωλησία που είναι σε εξέλιξη επιβεβαιώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου.

Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία σύμφωνα με την Εκκλησία ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία του "Ναυαγίου".

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.

Απίστευτο: Φήμες ότι πουλήθηκε το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο!

Η επίμαχη έκταση βρίσκεται περιμετρικά της περίφημης ακτής του Ναυαγίου και στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές και Βολίμες. Πληροφορίες από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Ωστόσο, η Υπηρεσία εκτίμησε ως διπλάσια την αντικειμενική αξία για το ακίνητο, δηλαδή στα 18 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας ποσό φόρου περίπου 520.000 Ευρώ.

Η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης φέρεται να δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate, ενώ ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού με τίτλους από τον 17ο αιώνα.

Απίστευτο: Φήμες ότι πουλήθηκε το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο!

Η ΖantePress24 ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δ.Δ.Ελατίων κ.Νίκο Ακτύπη, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης της παραλίας του Ναυαγίου».
Την ίδια άποψη όμως με τον κ.Ακτύπη δεν φαίνεται να έχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Δ.Μυλωνάς, οι οποίοι στην φιλοξενία τους στο ΙοnianRadio.gr, έκαναν λόγο για δεδομένη πράξη αγοραπωλησία κι ενέργειες από πλευράς τους για την ακυρότητα της.
 
Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να πουλάνε ανενόχλητοι ότι και όποιες εκτάσεις θέλουν. Πήγαν χωρίς όρια να πουλήσουν. Εμείς για τον Άγιο Γεώργιο Κρημνών έχουμε κώδικες αδιαμφισβήτητους. Θα προχωρήσουν οι ακυρότητες.

Ευτυχώς η Κτηματική και η Δασική Υπηρεσία έχουν επιμεληθεί. Πρόκειται για 3-4 χιλιάδες στρέμματα γύρω από την Αναφωνήτρια και συνολικά γύρω στις 15 χιλιάδες στρέμματα σε όλο το Δ.Δ. Ελατίων. Θα διεκδικήσω και θα κινηθώ εγώ αποκλειστικά .....» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.
 
Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς

“Από καιρό υπήρχαν κάποιες φήμες , όχι όμως στοιχεία για πώληση της περιοχής. Από προχθές που το θέμα “έπαιζε” σοβαρά, άρχισα έλεγχο, να διευκρινιστεί από το υποθηκοφυλακείο και το κτηματολόγιο η πραγματικότητα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχω, όλα συντείνουν στο ότι είναι γεγονός ότι έχει πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία.

Δεν δέχομαι κανένας να με υποτιμά στο θεσμικό μου ρόλο, τον οποίο θα έχω μέχρι 31/8/2014 και θα διεκδικήσω μέσα από την Περιφέρεια να ακυρωθεί η πράξη αγοραπωλησίας. Θα γίνει η προσφυγή ως πολίτης που σέβεται τον εαυτό του…» δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα με τις αγοραπωλησίες που προέκυψε στην παρέμβαση του στο IonianRadio.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μυλωνάς.

 imerisia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ