Κοινωνικό μέρισμα: Αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια


Πως και πότε θα καταβληθεί

Αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος φέρνουν οι αλλαγές που έγιναν στα εισοδηματικά κριτήρια.


Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να χορηγηθούν ακόμη 165 εκ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας τον αριθμό των δικαιούχων στις 576.000 και το συνολικό ποσό στα 375 εκ. ευρώ.

Η καταβολή που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι τις 11 Ιουλίου προβλέπει μέσω της υπογραφής της τροποποίησης της σχετικής ΚΥΑ, τη διανομή σε 250.000 νοικοκυριά ποσού 165 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις και τα ήδη ανακοινωθέντα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ανεβάζουν το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί θα επανεξετασθούν με βάση τα εισοδήματα του 2013, που δηλώνονται φέτος, με το υπουργείο να δεσμεύεται ότι και το ποσό των 75 εκ. ευρώ που απομένει θα απορροφηθεί.

Οι δικαιούχοι που θα προκύψουν μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα λάβουν στους λογαριασμούς τους το μέρισμα στις 10 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι, για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό που απομένει μέχρι τα 450 εκατ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης