Προσοχή στον κύριο Άνταμς! Η δίωξη προειδοποιεί


«Προσοχή στον κ. Ανταμς!» προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς δεκάδες Ελληνες έχουν δεχτεί ένα e-mail από ένα περίεργο πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεγάλος μάνατζερ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και υπόσχεται εργασία με μεγάλες αποδοχές. 



Ομως στην ουσία όσοι «τσιμπάνε το δόλωμα» συμμετέχουν εν αγνοία τους σε διαδικτυακό κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος!

Οπως αποκάλυψε ο διοικητής της υπηρεσίας, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, ο κ. Ανταμς -ίσως πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο- υπόσχεται σε Ελληνες εργασία με μεγάλες μηνιαίες αποδοχές σε πολυεθνικές εταιρείες, που είναι δήθεν έτοιμες να ανοίξουν παραρτήματα στη χώρα μας.


Οσοι πέσουν στην παγίδα γίνονται άθελά τους μέλη ενός διεθνούς διαδικτυακού κυκλώματος, το οποίο αναλαμβάνει να ξεπλύνει χρήματα είτε από παράνομες ενέργειες - ακόμα και εμπόριο όπλων ή ναρκωτικών- είτε από διαδικτυακές απάτες, με μεταφορά χρημάτων από ηλεκτρονικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων καταθετών ανά την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο «στόχος» δέχεται ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή του με την επωνυμία μεγάλης εταιρείας και την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου, που δεν είναι άλλος από τον κ. Ανταμς, ο οποίος ενημερώνει το υποψήφιο θύμα του πως έχει επιλεγεί από την εταιρεία ως στέλεχος για το παράρτημα που θέλει να δημιουργήσει η πολυεθνική στην Ελλάδα. Μάλιστα ζητείται άμεσα τραπεζικός λογαριασμός προκειμένου να καταθέσει η εταιρεία τον πρώτο μισθό, ο οποίος κυμαίνεται από 3.000 έως και 10.000 ευρώ!

Κατάθεση στον λογαριασμό


Στη συνέχεια, αφού το θύμα έχει πειστεί πως πρόκειται για την... ευκαιρία της ζωής του, οι απατεώνες καταθέτουν κι άλλα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό και του ζητούν -αφού πλέον είναι... στέλεχος της εταιρείας- να σηκώσει το σύνολο των χρημάτων και να κρατήσει από αυτά ένα ποσοστό της τάξης του 10 ή 15%.

Μετά τον καθοδηγούν να στείλει τα χρήματα μέσω της Western union σε διάφορα τραπεζικά ιδρύματα, σε Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες και άλλους ασιατικούς προορισμούς, σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που ήδη έχει ανοίξει το κύκλωμα. Ετσι λοιπόν ο ανυποψίαστος πολίτης συμμετέχει σε ένα διεθνές κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος με συνεχείς μεταφορές χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα, ώστε να χάνονται τα ίχνη τους.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από παράνομες πράξεις και κυρίως από κλοπές ηλεκτρονικών καταθετικών λογαριασμών, με τη μέθοδο του κακόβουλου λογισμικού, όπως πρόσφατα αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ενημέρωσε επίσημα τους πολίτες που διαθέτουν ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.

Καταγγελίες από δεκάδες που έπεσαν στην παγίδα και θέλουν να σωθούν


Τουλάχιστον 100 Ελληνες πολίτες έπεσαν θύματα του κ. Ανταμς το τελευταίο εξάμηνο και κατήγγειλαν το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να μη βρεθούν με χειροπέδες και να προσπαθούν να αποδείξουν πως δεν είχαν συμμετοχή στη μεγάλη απάτη. Μάλιστα ένα από τα θύματα του διεθνούς κυκλώματος είναι γνωστός τηλεοπτικός δημοσιογράφος, ο οποίος όμως κατάλαβε την απάτη και αμέσως έκανε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
madata.gr - Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ