Εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα των ΠΕ Ηπείρου


Έλεγχοι Δ/νσεων Εμπορίου & Ανάπτυξης για τη θερινή περίοδο και τις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των μεικτών συνεργείων των Τμημάτων Εμπορίου και Ανάπτυξης των τεσσάρων Περιϕερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου σε καταστήματα εστίασης, αναψυχής, κ.ά. για την θερινή περίοδο.



Σύμϕωνα με το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιϕέρειας κ. Ευάγγελο Βαγενά, έμϕαση δίνεται στις παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω της αυξημένης κίνησης. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ορισμένες παρατυπίες, για τις οποίες έχει επιληϕθεί η αρμόδια υπηρεσία. 

Με αϕορμή την έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων (14 Ιουλίου - 30 Αυγούστου), ο κ. Βαγενάς κάλεσε τόσο τους εμπόρους να είναι προσεκτικοί στην τήρηση της σχετικής νομοθεσίας (ακρίβεια στα ποσοστά έκπτωσης, αναγραϕή τιμών πριν και μετά την έκπτωση, κ.ά.), αλλά και τους καταναλωτές να πραγματοποιούν έρευνα πριν τις αγορές τους.


"Επειδή ήδη έχουν ϕτάσει κάποιες καταγγελίες στην υπηρεσία για παραπλάνηση καταναλωτών, είτε σε ποσοστά έκπτωσης, είτε στην ποσότητα των ειδών, απαιτείται προσοχή και συνέπεια από όλους. Οι προσϕυγές των καταναλωτών στις αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν πως υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και πως οι καταναλωτές έχουν γίνει διεκδικητικοί". 


Ερωτηθείς για το νέο νομοθετικό πλαίσιο στο πλανόδιο εμπόριο, ο κ. Βαγενάς τόνισε πως δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα σε αυτή την δραστηριότητα, κυρίως για τους νέους παραγωγούς, καθώς δεν προβλέπεται η έκδοση νέων αδειών. Η Περιϕέρεια Ηπείρου έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης να υπάρξει τροποποίηση για την εξασϕάλιση σχετικής αδείας για τους νέους παραγωγούς.


"Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά. Για παράδειγμα το πρόστιμο για την έλλειψη άδειας ανέρχεται σε 5000 ευρώ. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ο παραγωγός μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα του σε εμπόρους, σε λαϊκές αγορές ή διαϕορετικά εκεί που το παράγει. Γι' αυτό ζητάμε την τροποποίηση".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ