Θρήνος στη Βραζιλία για την ιστορική ήττα


Η χωρίς προηγούμενο συντριβή με το σκορ - ρεκόρ 7 -1 της Βραζιλία στο Μπέλο Οριζόντε από την Γερμανία και η στέρηση του εισιτηρίου για τον τελικό κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης. 




«Ο χειρότερος εφιάλτης της Βραζιλίας έγινε πραγματικότητα με την ήττα με 7-1 στον ημιτελικό από τη Γερμανία», γράφει το BBC.

«Εάν βλέπατε τον αγώνα στην τηλεόραση, όχι, δεν το φανταζόσασταν. Αν δεν βλέπατε αλλά ακούγατε για αυτό απλώς, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Η Βραζιλία δέχτηκε πέντε γκολ στο πρώτο ημίωρο του ημιτελικού με τη Γερμανία. Το όνειρο τελείωσε σε κάτι λιγότερο από ένα καρδιοχτύπι, λόγω μίας καταστροφικής έκρηξης μίας λαμπρής επίθεσης και την αδυναμία (των Βραζιλιάνων) να αμυνθούν στο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα όλων των εποχών».

«Δυσπιστία μετά το 7-1 των Γερμανών που έσπασε καρδιές στη διοργανώτρια Βραζιλία», σημειώνει ο Guardian.
«Πρώτα ήταν απογοήτευση, μετά δυσπιστία και μετά τρόμος. Μία σοκαρισμένη Βραζιλία παρακολούθησε μία από τις πιο θεαματικές συντριβές στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσα σε δάκρυα, κατάρες και τελικά λύπη», τονίζει η εφημερίδα. Και συνεχίζει: Η ήττα της διοργανώτριας με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό της Τρίτης θα οδηγήσει σε μία περίοδο ενδοσκόπησης για τη χώρα, αλλά η πρώτη της αντίδραση ήταν απλώς η οργή».

«Οι βραζιλιάνοι φίλαθλοι πήραν με τις λεμονόκουπες τους έκπτωτους ήρωές τους μετά την ήττα στον ημιτελικό του Μουντιάλ με 7-1 από τη Γερμανία», επισημαίνει η Daily Mail.
«Τα όνειρα εκατομμυρίων βραζιλιάνων φαν του ποδοσφαίρου κατέρρευσαν όταν η Γερμανία υποχρέωσε στην ήττα με 7-1 τη διοργανώτρια.

Οσοι παρακολούθησαν τον αγώνα στο στάδιο Μινεράο του Μπέλο Οριζόντε πνίγηκαν στα δάκρυα, αφού η εθνική τους ομάδα υπέκυψε στην ιστορική αυτή ήττα με το όνειρό τους να τελειώνει στο "σπίτι" τους», συνεχίζει.

Πρόκειται για τη χειρότερη ήττα στην ιστορία της Βραζιλίας και των ημιτελικών των Μουντιάλ, αλλά και την πιο απογοητευτική εμφάνιση της «Σελεσάο», υπογραμμίζει το άρθρο.

«Η Γερμανία έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ με νίκη - ρεκόρ 7-1 επί της Βραζιλίας», γράφει το Bloomberg.
«Στα πρώτα 22 λεπτά η Γερμανία σκόραρε το πρώτο της γκολ στον ημιτελικό. Επτά λεπτά αργότερα, η προσπάθεια των διοργανωτών για την κατάκτηση του έκτου παγκόσμιου τίτλου τελείωσε, όταν τα «πάντσερ» σκόραραν άλλα τέσσερα γκολ. Η Γερμανία κέρδισε τον πιο μονόπλευρο ημιτελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Η χειρότερη ήττα στην ιστορία της Βραζιλίας ήταν επίσης και η χειρότερη για διοργανώτρια χώρα», προσθέτει.

Ο Independent από την πλευρά του στον τίτλο του δημοσιεύματός του φέρει τη δήλωση του προπονητή της εθνικής Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τον διασυρμό της ομάδας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ακόμη και ως νικητής του Μουντιάλ του 2002, θα μείνει στη μνήμη του για ένα γεγονός που ίδιος ονομάζει «η χειρότερη μέρα της ζωής μου». Περιέγραψε δε, την ήττα στο Μπέλο Οριζόντε, ως τη «χειρότερη στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας».

Ο Σκολάρι αρνήθηκε να συζητήσει για το το μέλλον του, αν και δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια το Σάββατο ώστε η Βραζιλία να κατακτήσει την τρίτη θέση στον αγώνα με το χαμένο του σημερινού παιχνιδιού μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας.

Ιστορική ντροπή χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα για τη Βραζιλία η Gazzetta dello Sport, ενώ για την πιο αναπάντεχη καταστροφή και για σφαγή κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η βραζιλιάνικη εφημερίδα Fahlo de Sao Paulo

Χαράς ευαγγέλια στο γερμανικό Τύπο, ο οποίος υποδέχθηκε με διθυράμβους τη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

«Θαύμα» και «ιστορικό» ήταν δύο από τις λέξεις που συχνά χρησιμοποίησαν τα γερμανικά on line μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον ιστορικό όπως εξελίχθηκε ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπέλο Οριζόντε. «Απίστευτο! Γιγαντιαίο! Φανταστικό!» έγραψε η Bild στην διαδικτυακή έκδοσή της που είχε τίτλο «Σας ευχαριστούμε. Σας αγαπάμε».

Στη έντυπη έκδοσή της η εφημερίδα έχει στην πρώτη σελίδα, τον τίτλο «Χωρίς λόγια» με το σκορ 7-1 και μια φωτογραφία των ποδοσφαιριστών Τόνι Κρος και Σάμι Κεντίρα να πανηγυρίζουν. Η Welt και αυτή στην διαδικτυακή της έκδοση γράφει «Το θαύμα του Μπελο Οριζόντε είναι ήδη ένας θρύλος».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τίτλο στην ιστοσελίδα της «Το έβδομο θαύμα του ποδοσφαίρου» και χαρακτηρίζει τη νίκη με 7-1 ως ένα «ιστορικά μνημειώδες έργο».

Η Sueddeutsche Zeitung έχει τίτλο: «Η Γερμανία πηγαίνει στο Ρίο, η Βραζιλία πηγαίνει σπίτι της» στη διαδικτυακή έκδοσής της.

Το περιοδικό Stern έγραψε απλά «η πιο εντυπωσιακή παράσταση της Γερμανίας στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ