«Τα ελληνικά νησιά που δεν ξέρεις αλλά πρέπει να επισκεφτείς»

 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ
Στη λιγότερο γνωστή στους αυστραλιανούς ταξιδιώτες νησιωτική πλευρά της Ελλάδας, αυτήν του Ιονίου πελάγους, είναι αφιερωμένο σημερινό δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας Herald Sun.



Έχοντας περάσει δύο εβδομάδες ταξιδεύοντας στο Ιόνιο με στάσεις στην Κέρκυρα, τους Παξούς, τους Αντίπαξους, την Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα η συντάκτρια προσφέρει στους αναγνώστες ένα νοερό ταξίδι στα τιρκουάζ νερά, τις κατάφυτες πεδιάδες και τις εύφορες κοιλάδες των Επτανήσων, προσφέροντας μια... εναλλακτική διαδρομή στους λάτρεις του Αιγαίου Αυστραλούς.

«Η μητέρα μου με ρωτούσε πότε θα φτάσουμε στα πραγματικά ελληνικά νησιά», αναφέρει η αρθρογράφος. «Προς υπεράσπισή της, τα φωτογενή κυκλαδίτικα νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, χρόνια τώρα μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας», αναφέρει η συντάκτης εξηγώντας ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία στην Αυστραλία προωθούν πολύ περισσότερο την αιγαιοπελαγίτικη εκδοχή των ελληνικών διακοπών όπου δεσπόζουν οι ανεμόμυλοι, τα βραχώδη σεληνιακά τοπία και τα ασβεστωμένα σπίτια.

«Σε αντίθεση με τη γύμνια των Κυκλάδων, το Ιόνιο αποτελείται από κατάφυτα τοπία και εύφορες κοιλάδες. Διάσπαρτα δυτικά της ηπειρωτικής χώρας, ο άνεμος εδώ είναι πολύ λιγότερο άγριος από το εκνευριστικό εποχικό μελτέμι που σφυρηλατεί το Αιγαίο».

Ακολουθεί η περιγραφή των όσων αντίκρισε στα νησιά που επισκέφτηκε («εδώ βρήκα τη δική μου εκδοχή του παραδείσου», ενώ κάνει ειδική αναφορά στην φιλοξενία και τη ζεστασιά των κατοίκων. «Σε κάθε νησί που επισκεφτήκαμε η θερμή υποδοχή που δεχτήκαμε άφησε μια ζεστασιά στην ψυχή μας.

Ίσως η ανοιχτοσύνη των κατοίκων να ενθαρρύνθηκε από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, καθώς όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι το εισόδημα από το πανίσχυρο δολάτιο μπορεί να είναι ασταθές.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρόνια τώρα οι Αυστραλοί έχουν εμμονή με τις ομορφιές της ηδονιστικής Μυκόνου και της σαγηνευτικής Σαντορίνης.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για ταξιδιωτικές ιστορίες που δεν θα είναι πιστό αντίγραφο του γείτονα ή του συναδέλφου σας από την τελευταία του εξόρμηση σε ελληνικό νησί, το Ιόνιο ίσως να είναι το ιδανικό μέρος», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ε.Σ. (Πηγή: Herald Sun)
ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης