Δυο ώρες μπροστά τα ρολόγια των ντόπιων στην Ικαρία!

Η Ικαρία είναι γνωστή για τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής των κατοίκων της. Τόσο χαλαρούς, που οι επισκέπτες στο νησί μπορεί να περιμένουν αρκετή ώρα για να εξυπηρετηθούν

Από τα μέσα Ιουλίου, λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να "γυρίσει" τους δείκτες των ρολογιών μόνο για τους ντόπιους δυο ώρες μπροστά, ώστε οι ρυθμοί να ...συντονιστούν με τους υπόλοιπους.


Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί, όπως σημειώνει το theblob, μια ένδειξη διάθεσης των Ικαριωτών να συμβαδίσουν με τους Ελλαδίτες που επισκέπτονται τον τόπο τους και να βρεθεί μια χρυσή τομή, ένας κοινός τόπος στον χρονοχώρο.

Φιλοδοξία και στόχος είναι με την αλλαγή της ώρας να εξαλειφθούν παρεξηγήσεις και περιστατικά εκνευρισμού που έχουν παρατηρηθεί μεταξύ ντόπιων και τουριστών σχετικά με θέματα καθυστέρησης παραγγελιών σε καφέ, ταβέρνες και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια τουριστών στη δημοφιλή ταξιδιωτική πλατφόρμα trip advisor, που εκφράζουν παράπονα για πολύωρη αργοπορία στο άνοιγμα των καταστημάτων ή μεγάλη αναμονή στη διεκπεραίωση παραγγελιών και στην εξυπηρέτηση τους από καταστηματάρχες και κατοίκους του νησιού, αλλά και για σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τοπικών λεωφορείων.

Με την αλλαγή της ώρας, που θα ισχύσει από την 15 Ιουλίου και για όλη την υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν, αποκλειστικά και μόνο για τους ντόπιους, ο δήμαρχος του νησιού ευελπιστεί ότι το χάσμα μεταξύ των αθηναϊκών και των νησιώτικων ρυθμών θα μειωθεί αισθητά.

Έτσι για παράδειγμα αν η έναρξη ενός πανηγυριού έχει οριστεί για τις 22:00 τοπική ώρα, οι τουρίστες θα αρχίσουν να προσέρχονται στο σημείο δύο ώρες αργότερα σύμφωνα με την ώρα Ελλάδας, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότατα να καταφτάσουν πριν τους οργανοπαίκτες...

Πηγή: tornosnews.gr
madata.gr - Νικολίνα A.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης