ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ: "Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πάντα σε επιφυλακή"


Όπως είναι γνωστό την Κυριακή στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο λόφο Περάνθης έλαβε μέρος μεγάλη δύναμη πυροσβεστών και οχημάτων από Άρτα, Πρέβεζα και Ιωάννινα με τη συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας

Συγκινητική ήταν η παρουσία των εθελοντών πολιτών, των εθελοντών της Δ.Ο.Α.Κ., της ΛΕΦΕΔ, της ομάδας 4x4 οχημάτων. 


Ουσιαστική ήταν η προσφορά των αεροπλάνων  πυρόσβεσης που απογειώθηκαν από το Άκτιο και επιχείρησαν έως αργά το απόγευμα, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο και το χρόνο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Αναφερόμενος σ' αυτή την πυρκαγιά ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης Γιάννης, δήλωσε χθες τα εξής:

 «Ήταν μια δύσκολη μέρα για όλους μας η Κυριακή. Η πυρκαγιά που ξέσπασε απείλησε το δάσος μας, ο αέρας που φυσούσε εκείνες τις ώρες, έκανε ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση των πυροσβεστών για κατάσβεση.

Πήγαν όμως όλα καλά και η φωτιά αργά το βράδυ ετέθη υπό πλήρη έλεγχο. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, Πυροσβεστική, εθελοντικές ομάδες, εθελοντές πολίτες και συνεργαζόμενους φορείς όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειακό Διοικητή Ηπείρου, κ. Κώνστα Βασίλειο για τον άψογο συντονισμό της επιχείρησης πυρόσβεσης καθώς και για μέριμνά του να μας διατεθούν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Δήμου (ΔΟΑΚ), για την συμμετοχή τους και την καλή συνεργασία που είχαν με τους κρατικούς φορείς σε αυτή την επιχείρηση.

Είναι μια ομάδα Πολιτικής Προστασίας που ιδρύθηκε πέρσι το Σεπτέμβριο και έχει ήδη δείξει πολλές φορές όπως και χθες ότι και θέλει και μπορεί να προσφέρει στον τομέα του Εθελοντισμού πολλά πράγματα για τον τόπο μας.

Όσο αφορά τον Δήμο μας και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας, στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινόμενων είναι οργανωμένος. Όλη την καλοκαιρινή περίοδο την οποία διανύουμε οι υπηρεσίες του είναι σε επιφυλακή στον τομέα της πρόληψης και αν χρειαστεί θα παρέμβουν άμεσα.

Παρακαλούμε τους πολίτες να επαγρυπνούν, για όλο το διάστημα της θερινής περιόδου και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και με το Δήμο στον τομέα της πρόληψης»

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑΚ κ. Κέφης Δημήτριος θέλει να με σειρά του να ευχαριστήσει τα μέλη της ομάδας για την εθελοντική τους προσφορά και το ζήλο που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς. Η ΔΟΑΚ θα είναι σε ετοιμότητα με όλα της τα τμήματα για όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Δήλωσε επίσης την πλήρη συμπαράσταση από πλευράς του Δήμου στην ομάδα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης