ΑΡΤΑ: Συλλαλητήριο φορέων και πολιτών ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ



Τα συνθήματα κατά της «εκποίησης δημόσιας περιουσίας και κοινωνικών αγαθών», κυριάρχησαν στην μαζική πορεία φορέων και πολιτών της Άρτας προχθές το βράδυ ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ και των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Πουρνάρι Ι και ΙΙ. 



Στην πρόσκληση που ομόφωνα είχε απευθύνει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων για Παναρτινό Συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης με σημείο συνάντησης την πλατεία Κιλκίς ανταποκρίθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων αλλά και πολίτες που δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση των μονάδων παραγωγής ενέργειας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και μαζί με αυτές την λίμνη Πουρναρίου και τον έλεγχο της ροής του Αράχθου, που έχει σημαντική συμβολή στην αρδευτική παροχή του κάμπου και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Άρτας.

 POREIA_FRAGMA_2014_IOYLIOS











Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κιλκίς και διέσχισε όλη την κεντρική εμπορική οδό, ενώ δεν ήταν λίγοι από τους συμμετέχοντες που μετέπειτα οδηγήθηκαν στο χώρο του εργοστάσιου παραγωγής, στο Φράγμα, προκειμένου με την παρουσία τους να ενισχύσουν τους εργαζόμενους στην συνέχιση της απεργίας τους.

 «Την έκπληξή τους εξέφρασαν για τη μαζικότητα της συμμετοχής οι εργαζόμενοι δια του εκπροσώπου τους Κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες τους προς όλους τους φορείς και τους πολίτες, «για τη συγκινητική-όπως είπε-συμμετοχή διότι φάνηκε να κατανοούν πως η πώληση της ΔΕΗ και των ενεργειακών υποδομών της χώρας αποτελεί έγκλημα», ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην συναυλία που επρόκειτο να γίνει το βράδυ της Παρασκευής στο Πουρνάρι.

Στην πορεία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Παπαλέξης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων Θ. Τσιρογιάννης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Πατήλας και Κώστας Παπαϊωάννου, η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής, Λίτσα Κιτσαντά, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, και από τους εκλεγέντες στην επόμενη θητεία, επίσης οι πρόεδροι και μέλη των: Δικηγορικού Συλλόγου, Εργατικού Κέντρου, ΑΔΕΔΥ, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ