Σε λειτουργία το Κ.Υ. ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ


Πριν έξι μήνες, με ιδιωτική πρωτοβουλία έγινε μια κίνηση για την αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων που αφορούσαν την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου (στελέχωση με προσωπικό, εφημερίες, προμήθεια αναλώσιμων κ.α). 



Συγκεντρώθηκαν φορείς και πολίτες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της Τ.Κ Μυροφύλλου, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα, αντάλλαξαν απόψεις και αποφάσισαν, ορίζοντας Συντονιστική Επιτροπή να γνωστοποιήσουν όσα συζητήθηκαν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας και να απαιτήσουν με ψήφισμα την άμεση αποκατάσταση της 24ωρης εύρυθμης λειτουργίας του Κ.Υ. Βουργαρελίου.

Πράγματι, για τους καλοκαιρινούς τουλάχιστον μήνες και μετά από πολλές δυσκολίες, τα περισσότερα και σπουδαιότερα προβλήματα εξαλείφθηκαν.

Αυτό επετεύχθη βασικά χάρη στις συντονισμένες και δυναμικές κινήσεις και ενέργειες ευαισθητοποιημένων πολιτών της περιοχής, χωρίς να υποτιμηθεί η προσωπική παρέμβαση και ουσιαστική βοήθεια του Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας κ. Νίκο Κατσακιώρη και την Διευθύντρια του Κ.Υ.Βουργαρελίου κ. Σαμπίνε Τσάκα.

Η όλη κίνηση της συλλογικής προσπάθειας των κατοίκων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της ευρύτερης περιοχής ας μην περάσει απαρατήρητη ή δεδομένη.

Ας αποτελέσει παράδειγμα και ξεκίνημα για τον τρόπο επίλυσης όποιων προβλημάτων και είναι πολλά- που αφορούν τους κατοίκους των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών των Τζουμέρκων.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε-σαν Συντονιστική Επιτροπή- τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας κ. Νίκο Κατσακιώρη, ο οποίος κάθε μέρα έδινε τον δικό του αγώνα και μας ενημέρωνε τακτικά για όλες τις προσπάθειές του ώστε να λειτουργήσει το Κ.Υ με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς και την Διευθύντρια του Κ.Υ.Βουργαρελίου κ. Σαμπίνε Τσάκα.

Πιστεύουμε πως η προσπάθειά τους αυτή θα συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί εύρυθμα όλο το 24ωρο,να δημιουργεί δε στους πολίτες ένα αίσθημα προστασίας και ασφάλειας και την αίσθηση πως το κοινωνικό κράτος είναι παρόν.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής
Νίκος Μανούσης – Έλια Στασινού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης