Βράβευση μαθητών Μουσικού Σχολείου Άρτας


-Η απονομή έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του γερμανού Πρέσβη Dr. Peter Schoof
-Την πρώτη θέση απέσπασε η καθηγήτρια Γερμανικών Κλαίρη Σιακαγιάννη με το τμήμα Γ1 της τρίτης τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η απονομή του Βραβείου Καθηγητή Γερμανικών στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύσσει εδώ και εννέα έτη η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 


Το βραβείο απονέμεται σε καθηγητές και τάξεις σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρουσιάζουν καινοτόμες και δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις σε συγκεκριμένη θεματική ενότητα, με στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους στη γερμανική γλώσσα και στον πολιτισμό.

Την πρώτη θέση απέσπασε η καθηγήτρια Γερμανικών Κλαίρη Σιακαγιάννη με το τμήμα Γ1 της τρίτης τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Εμφάνιση DSC05805.JPG

Η απονομή έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του γερμανού Πρέσβη Dr. Peter Schoof σε πολύ ευχάριστο κλίμα.

Η καθηγήτρια μαζί με τους μαθητές Βάγια Κοντού, Λαμπρινή Βάσιου και Λάμπρο Καμαρούλα καθώς και εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου παρευρέθηκαν στην τελετή βράβευσης και παρέλαβαν το βραβείο.

Η καθηγήτρια και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους καθηγητές Γερμανικών που επίσης βραβεύτηκαν καθώς και πολλά από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, να ενημερωθούν για το θεσμό υποτροφιών που δίνονται από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών DAAD , να γνωρίσουν κάποιους από τους φετινούς υπότροφους και τέλος να απολαύσουν τη βραδιά ακούγοντας τζαζ μουσική και δοκιμάζοντας γεύσεις της γερμανικής κουζίνας.

«Γερμανικές παροιμίες και ιδιωματισμοί: Ohne Fleiß kein (Deutschlehrer-) Preis» ή κατά το φιλόσοφο Αριστοτέλη (384-322 π.Χ.) στην Αρχαία Ελλάδα: «Τα αγαθά κόποις κτώνται» , ήταν το θέμα του φετινού διαγωνισμού.

 Εμφάνιση IMG_20140627_223213.jpg

Οι μαθητές του τμήματος Γ1 του Μουσικού Σχολείου Άρτας: Βάγια Κοντού, Λαμπρινή Βάσιου, Σοφία Κούβελα, Χρύσα Κόξια, Λάμπρος Καμαρούλας, Ανέστης Δούδαλης, Αλέξανδρος Ευαγγελινός, Φίλιππος Δημητρίου και Στάθης Μάνος πήραν μέρος στο πρότζεκτ που οργάνωσε η καθηγήτριά τους, εργάσθηκαν με συνέπεια, συνεργάστηκαν δημιουργικά μεταξύ τους και κατάφεραν να παρουσιάσουν μια σειρά από τελικά διδακτικά προϊόντα που δείχνουν την ποιότητα της δουλειάς τους. (δείτε εδώ)

 Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Γερμανικών που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση και στην καθηγήτριά τους κα Κλαίρη Σιακαγιάννη που αναδείχτηκε ''Καθηγήτρια Γερμανικών της χρονιάς 2013-14''.Της ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια διάθεση να εμπνέει τους μαθητές της και να δημιουργεί τις συνθήκες που απαιτούνται για την καλλιέργεια της δημιουργικότητάς τους.

 Εμφάνιση IMG_20140627_220948.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης