ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πως θα γίνει η ενθρόνιση του Μάξιμου


Οριστικοποιήθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων το πρόγραμμα ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Μάξιμου

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό η τελετή της ενθρόνισης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή και σίγουρα πρόκειται για γεγονός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών.



Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα, στις έξι και μισή το απόγευμα, στα όρια των Νομών Γρεβενών, Τρικάλων και Ιωαννίνων θα γίνει η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Μάξιμου από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Στις επτά το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων θα γίνει η υποδοχή του νέου μητροπολίτη από τον δήμαρχο της πόλης Φίλιππα Φίλιο, τις τοπικές αρχές, τον ιερό κλήρο και τους κατοίκους της περιοχής.

Η τελετή στην κεντρική πλατεία αναμένεται να διαρκέσει μισή ώρα περίπου θα περιλαμβάνει προσφώνηση του Δημάρχου και αντιφώνηση του νέου μητροπολίτη.

Στις οκτώ παρά τέταρτο το βράδυ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης.

Θα προσφωνήσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης, ο Πρύτανης, ο εκπρόσωπος του ιερού κλήρου της Μητρόπολης και θα ακολουθήσει ο λόγος του Μητροπολίτη Μάξιμου.

Την Δευτέρα στις επτά και μισή το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης