Επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ,συνεχίζουν την απεργία


Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ να προχωρήσουν σε νέα απεργία παρά την απόφαση του δικαστηρίου

Πλέον, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιδοθούν τα φύλλα επιστράτευσης σε περίπου 19.000 εργαζόμενους της ΔΕΗ, «Είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω», δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης.


Η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα στους απεργούς ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το μέτρο της επιστράτευσης ενώ παίρνει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Υπάρχει έκδηλη ανησυχία ότι συνδικαλιστές θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις εγκαταστάσεων της ΔΕΗ και γι' αυτό το υπουργείο δεν αποκλείει ούτε την επίταξη των υπηρεσιών και των υλικών μέσων της εταιρείας.

Ως μια πρώτη αντίδραση των απεργών ήταν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με το συνδικάτο να συνεδριάσει προκειμένου να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα. Χθες μετά την απόφαση του δικαστηρίου η ΓΕΝΟΠ κήρυξε νέα απεργία τονίζοντας ότι έχει συμμορφωθεί με το σκέλος της απόφασης για διάθεση μγαλύτερου αριθμού εργαζόμενων στο προσωπικό ασφαλείας.

Πολλοί δεν αποκλείουν την κήρυξη νέας απεργίας με την κάλυψη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων, γεγονός που θα οξύνει ακόμη περισσότερο τη σύγκρουση με την κυβέρνηση και θα οδηγήσει στην σίγουρη επιστράτευση των εργαζόμενων.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ανοίγει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των απεργών στη ΔΕΗ, να μπορεί να τυπώσει τα λεγόμενα φύλλα πορείας.

Η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ παράνομη και καταχρηστική
«Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί.
«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ», καταλήγει.

Εν τω μεταξύ ο κ. Μανιάτης ερωτηθείς για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» τόνισε ότι η Επιχείρηση θα δεχθεί κατ' ελάχιστον προσφορές με βάση την λογιστική αξία της «μικρής ΔΕΗ» και με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Οι άτυπες εκτιμήσεις είναι για ποσό άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι τα χρήματα από την πώληση της ΔΕΗ θα πάνε στην ίδια τη ΔΕΗ, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι θα υπάρξει πλειοδοτικός διαγωνισμός. Ο υπουργός σημείωσε ότι τα πάγια της ΔΕΗ είναι της τάξης των 6 δισ. ευρώ, ενώ ανέφερε πως ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να κάνει απολύσεις προσωπικού για πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 11 το βράδυ της Παρασκευής το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία της ΓΕΝΟΠ καθώς και καταχρηστική σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα.

Από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: «Με σημερινή απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή της ΔΕΗ ΑΕ και κήρυξε τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου ως παράνομες και διέταξε την άμεση διακοπή τους. Η ΔΕΗ ΑΕ αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση».

πηγη www.imerisia.gr
madata.gr - Πόπη Π

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης