Την Κυριακή στη ΝΕΡΙΤ: "Στης Άρτας το γεφύρι"


-Η εκπομπή το "Αλάτι της γης'' παρουσιάζει την Κυριακή 13-07-14 στις 13:00 - 15:00, στη ΝΕΡΙΤ, το νέο επεισόδιο "ΣΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ"

Ένα εντυπωσιακό μουσικό φυτώριο, στο Tμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα

Η εκπομπή της ΝΕΡΙΤ το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στην Άρτα, μια πόλη με ξεχωριστή μουσική παράδοση, όπου βρίσκεται η έδρα του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. (Δείτε το τρέιλερ εκπομπής)



Εδώ, όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο της εκπομπής, "συναντάμε τους καθηγητές και τα παιδιά του Τμήματος, που παίζουν όργανα και τραγουδούν πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη και ύφη απ’ όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ζωντανό πυρήνα νεανικής έκφρασης και δημιουργίας, που συνταιριάζει τη θεωρητική γνώση με τη μουσική πράξη και λειτουργεί ως φυτώριο για τους αυριανούς δεξιοτέχνες και δασκάλους της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Αν και η κρίση των ημερών απείλησε πρόσφατα με κατάργηση και αυτή την προσπάθεια, όλο το δυναμικό του Τμήματος απαντά με το υψηλό επίπεδο των μουσικών που ακούγονται σε κάθε χώρο του ΤΕΙ και ξεχύνονται στην πόλη της Άρτας κι από εδώ σ’ όλη την Ελλάδα".

Σκηνοθέτης: Νικόλας Δημητρόπουλος Έρευνα: Λάμπρος Λιάβας Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης Παραγωγή: FOSS

Παρουσιαστής: Λάμπρος Λιάβας, εθνομουσικολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών 

Διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης