Σ’ εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Άρτα…


-Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο Γλυκόριζο Άρτας και βρίσκεται σε εξέλιξη. 
-Εγρήγορση για να μην απειληθεί το Νοσοκομείο και το περιαστικό δάσος

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις ενώ από τους πυκνούς καπνούς έχει καλυφθεί η πόλη της Άρτας. (Συνεχής ενημέρωση)


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η προσπάθεια της Πυροσβεστικής επικεντρώνεται κυρίως να μην επεκταθεί η φωτιά στο περιαστικό δάσος και απειλήσει το νοσοκομείο. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη περιοχή του Γλυκορίζου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχουν κινητοποιηθεί η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ο Δήμος και δεκάδες εθελοντές.

Ήδη για την κατάσβεση επιχειρούν ΤΩΡΑ 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα τα οποία απογειώθηκαν από το Άκτιο. (Αρχική φώτο -από Κεραμάτες-Δημήτρης Σκανδάλης  ARTA City)

 Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και του Δήμου υπήρξε άμεση. Άμεση ήταν και η κινητοποίηση δεκάδων εθελοντών που έσπευσαν να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες του δήμου ΄Άρτας ενώ να σημειωθεί ότι έχει ενεργοποιηθεί η πυρασφάλεια του Νοσοκομείου.

Τελικά φαίνεται ότι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για νοσοκομείο και περιαστικό δάσος

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής Ηπείρου, αρχιπύραρχος Βασίλειος  Κώνστας.
  
Επί τόπου βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος τόνισε ότι καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια από όλες τις υπηρεσίες, κυρίως όμως από την Πυροσβεστική ώστε να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Οι παρακάτω 3 πρώτες φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Παπαρούνη

 

 

 

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQDFFq0-K_iRARee&w=484&h=253&url=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-xaf1%2Ft1.0-9%2Fq71%2Fs720x720%2F10441446_659052487515663_2965130039163906164_n.jpg&cfs=1


epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης