Ποιες δημοτικές επιχειρήσεις δεν απογράφηκαν στην Ήπειρο


Στην Ήπειρο δεν έχουν απογραφεί μόλις τέσσερις επιχειρήσεις. Ανάμεσα σ' αυτές και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας

Τη λίστα με τα νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις των Δήμων δηλαδή, που μέχρι σήμερα δεν έχουν απογραφεί, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών.



Αποτέλεσμα της μη απογραφής είναι να μην γίνονται γνωστά, τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων σ' αυτά, το μισθολογικό και γενικότερα λειτουργικό κόστος αυτών.

Στην Ήπειρο δεν έχουν απογραφεί μόλις τέσσερις επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία επιχείρηση του Δήμου Μετσόβου, μία του Δήμου Νικολάου Σκουφά και δύο του Δήμου Πρέβεζας.

Αναλυτικά:

-ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
-ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σε ό,τι αφορά στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις, στη συνέντευξη που έδωσαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών, σημειώθηκε ότι όλες οι επιχειρήσεις -πλην των κοινωφελών- εάν έχουν τρεις ζημιογόνες χρήσεις, πρέπει να κλείσουν. 

Από ενδεικτική έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών έχει διαπιστωθεί ότι έχουν κλείσει κάποιες αναπτυξιακές. Παρόλα αυτά, το υπουργείο εκτιμά ότι υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες παρά τις ζημιογόνες χρήσεις και παρότι έχουν καταναλώσει το κεφάλαιό τους, δεν έχουν κλείσει.

Οι δήμοι δεν έχουν προβεί στους σχετικούς ελέγχους, οπότε το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζεται να αναθέσει τον έλεγχο στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Ντόλιος, όταν απευθύνονται οι επιχειρήσεις στην Αποκεντρωμένη για έγκριση, μπορεί κατά τον έλεγχο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ελέγχει οικονομικά τις παρελθούσες χρήσεις.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης