Το «τέλειο μωρό της Άριας φυλής» είναι Εβραία


Ζει και είναι καθηγήτρια χημείας στη Νέα Υόρκη

Τα χρόνια περνούν και οι αποκαλύψεις σχετικά με την προπαγάνδα του Γ’ Ράιχ συνεχίζονται και ενίοτε αναδεικνύουν την γελοιότητα των ιθυνόντων της. 


Και εν προκειμένω του Γκέμπελς, που όταν θέλησε να δώσει εικόνα για το «τέλειο μωρό της Άριας φυλής», επέλεξε ανάμεσα σε πολλές φωτογραφίες μωρών.

Πρόσφατα αποδείχθηκε ότι το μωρό που διάλεξε είναι Εβραία, η οποία ζει και είναι καθηγήτρια χημείας σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η «άρια τελειότητα» λέγεται Χέσι Ταφτ και μίλησε στην Bild για την απίστευτη ιστορία της φωτογραφίας της, που έγινε σύμβολο αντισημιτισμού.

 Η Ταφτ εξηγεί ότι η μητέρα της, την είχε πάει σε διάσημο φωτογράφο του Βερολίνου το 1935. Μετά από λίγους μήνες είδε την φωτογραφία στο εξώφυλλο ναζιστικού οικογενειακού περιοδικού «Ήλιος στο σπίτι», που εκδότης του ήταν ένας φίλος του Χέρμαν Γκέρινγκ.

Ο φωτογράφος Χανς Μπαλίν είχε πει στην μητέρα της, ότι γνώριζε πως ήταν εβραϊκή οικογένεια και το έκανε επίτηδες για να γελοιοποιήσει τους Ναζί.

Η Ταφτ δήλωσε στην Bild ότι «ένιωσα σαν να παίρνω μια μικρή εκδίκηση δωρίζοντας αντίτυπο του περιοδικού με την φωτογραφία μου σε εβραϊκό μουσείο» και πρόσθεσε «Μπορεί να γελάω σήμερα με αυτό αλλά αν οι Ναζί είχαν ανακαλύψει ποια είμαι, τώρα δεν θα ήμουν ζωντανή».

 athensvoice.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης