Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων


Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έγινε χθες η ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου,στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου σύμφωνα με την παράδοση.(Φώτο)



Στην Μητρόπολη επικρατούσε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες, με αποτέλεσμα αρκετοί Γιαννιώτες να μείνουν στο
προαύλιο του Ναού και στα πεζοδρόμια της οδού Ιεράρχου Γερβασίου.

 

Στην ομιλία του ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, αναγνώρισε την μεγάλη και ιστορική ευθύνη που έχει αναλαμβάνοντας την Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Τόνισε την πνευματική αναφορά του στον Οικουμενικό Θρόνο, ενώπιον του εκπροσώπου του Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου, και μίλησε για την τεράστια ευθύνη και ιστορική κληρονομιά που αναλαμβάνει.

Τα Ιωάννινα στο εξής, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, είναι πια η οικογένειά μου.«Το είναι μου θέλω να ποτιστεί με τη νέα μου πατρίδα, τη γη, τους ανθρώπους της, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, τα όνειρα των νέων, την πρόοδο και το κοινό καλό» είπε.

 Υποσχέθηκε πως με οδηγό το Ευαγγέλιο και με διάθεση συνεργασίας με όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του τόπου, αλλά ιδιαίτερα με τους νέους, με διαφάνεια και νομιμότητα, θα επιδιώξει να γίνει «ο πρώτος εργάτης και διάκονος της Μητρόπολης».

 GIMAKS

Σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν εντυπωσιακή η μαζική παρουσία κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα εκτιμάται ότι στην κεντρική πλατεία που έγινε η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη ήταν παρόντες πάνω από δέκα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής.

 GMAKS5

Η εκπροσώπηση του Πατριαρχείου δια του Μητροπολίτη Ελπιδοφόρου θεωρείται υψηλή και σαφής η προσπάθεια που έγινε και από τις δύο πλευρές για εκτόνωση της όποιας έντασης μπορεί να προκάλεσε η εκλογή του Μάξιμου.

 Άλλωστε και ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι πρόκειται για μία Μητρόπολη η οποία ανήκει πνευματικά στον Οικουμενικό Θρόνο.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του για αλλαγές και ρήξεις, δήλωσε γνώστης των προβλημάτων που υπάρχουν, ζήτησε συνεργασία με όλους και έδωσε το στίγμα που θα ακολουθήσει σε πρακτικά θέματα αλλά και σε εκκλησιαστικά και πνευματικά.


 
  
 
 epirusgate.blogspot.gr
epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης