ΗΠΕΙΡΟΣ: Δεν έχουν αφήσει Εκκλησία για Εκκλησία !!


-Η αδίστακτη "μαφία των εικόνων και Ευαγγελίων" σήμερα ξανακτύπησε σε δύο εκκλησίες 
-Η Σκότλαντ Γιαρντ ΕΙΝΑΙ στο κυνήγι των αρχαιοκαπήλων

Όπως και στη περίπτωση στην Ιερά Μονή Μολίστης Εισοδίων της Θεοτόκου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοναστηρίου Κόνιτσας στις 28-06-2014, έτσι και σήμερα υπήρξαν δύο νέα κρούσματα.


Έτσι οι φόβοι για νέα χτυπήματα των αρχαιοκάπηλων που έχουν ρημάξει τα μοναστήρια και τα ξωκλήσια της Ηπείρου επαληθεύθηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν αφαιρέσει περισσότερα από 200 πολύτιμα κειμήλια.

Μάλιστα η Σκότλαντ Γιαρντ έχει συντάξει έκθεση 150 σελίδων για το θέμα και κατονομάζει ως εγκέφαλο του κυκλώματος των αρχαιοκαπήλων τον 43χρονο Δ.Δ., από τα Τρίκαλα, που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού.

 Η έκθεση σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ αναμένεται να παραδοθεί το προσεχές διάστημα στις ελληνικές αρχές και περιέχει σημαντικά στοιχεία για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος, που έφτασε να πουλά εικόνες και θρησκευτικούς θησαυρούς μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Πριν από λίγο λοιπόν, λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου της Αστυνομίας για τα νέα δύο κρούσματα σε εκκλησίες των Ιωαννίνων.

Κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων

Σήμερα (04-07-2014) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες της 03/04-07-2014, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μία εκκλησιαστική εικόνα και μία ελαιογραφία. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μερόπη Ιωαννίνων

Σήμερα (04-07-2014) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μερόπη Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες της 03/04-07-2014, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα επάργυρο Ιερό δισκοπότηρο, μία εκκλησιαστική εικόνα και ένα χειροποίητο υφαντό. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 Διαβάστε ακόμα ΕΔΩ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης