Συνελήφθη ο Μαζιώτης στο στο κέντρο της Αθήνας


ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ  

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται από το μεσημέρι ο καταζητούμενος και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Νίκος Μαζιώτης, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ελαφρά, δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός. 


Ο συλληφθείς εντοπίστηκε την ώρα που βρισκόταν έξω από υποκατάστημα τράπεζας και ήταν μεταμφιεσμένος.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες φορούσε περούκα και συνεπλάκη με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο.

Πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυμάτισε έναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά και μάλιστα φέρεται να έριξαν και χειροβομβίδα.

Επεισοδιακή σύλληψη Μαζιώτη με ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι - τέσσερις τραυματίες

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αφού η μάχη που έδωσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης προκειμένου να διαφύγει, έγινε στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο Μαζιώτης είχε εντοπιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αττική και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Μόλις εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν έρευνες στην περιοχή αντέδρασε.


Συνελήφθη ο Μαζιώτης σε συμπλοκή στο Μοναστηράκι

Μια από τις σφαίρες χτύπησε αστυνομικό, ο οποίος όμως δεν έχει κάτι σοβαρό γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου παραμένει συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο τρομοκράτης έχει τραυματιστεί στην ωμοπλάτη και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, με τις πληροφορίες να λένε ότι το τραύμα τους είναι σοβαρό.
Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Ενας από τους τουρίστες που τραυματίστηκε κατά την ένοπλη συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη
Ενας από τους τουρίστες που τραυματίστηκε κατά την ένοπλη συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη
Αμέσως μετά τη σύλληψή του Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ έβαλε σε εφαρμογή ένα δεύτερο σχέδιο, αυτό της σύλληψης συνεργών του, αλλά και ατόμων που του παρείχαν κατάλυμα από την ημέρα που είχε δραπετεύσει.

Ελέγχονται περιοχές στις οποίες οι αστυνομικοί έχουν υποψίες ότι διέμενε , καθώς και διαμερίσματα στα οποία ενδεχομένως ο τρομοκράτης να έχει κρύψει οπλισμό.

Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πριν από δύο χρόνια μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Ωστόσο, είχαν παραβιάσει τους όρους και τα ίχνη τους είχαν χαθεί από τις 15 Ιουνίου 2012. Είχε επικηρυχθεί έναντι 1 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και η Ρούπα.

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης