Από τα 200 ευρώ θα ξεκινά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


«ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» 

Πιλοτικά θα εφαρμοστεί, προς το παρόν, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δε θα υπάρξει αλλαγή στις συντάξεις,... 



...λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα του ύψους των συντάξεων έχει κλειδώσει. Δε θα υπάρξει νέα μείωση».

Ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας το πρωί στον Ant1 εξήγησε ότι το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» θα είναι ένα συμπλήρωμα το οποίο θα δοθεί σε όσους έχουν μηδενικό ως ελάχιστο εισόδημα, με σκοπό να ανεβάσει τα μηναία τους έσοδα στα 400 ευρώ.

Θα αποτελέσει ωστόσο, όπως είπε, μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο αυτός που λαμβάνει το επίδομα θα προσφέρει στην κοινωνία, ενώ θα γίνονται και κινήσεις για την απορρόφησή του στην αγορά εργασίας.

Τόνισε ότι κάποιος που θα λαμβάνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δεν αποκλείεται από άλλα επιδόματα ή παροχές, όπως το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Τα τεκμήρια, επίσης, δε θα λαμβάνονται υπόψη, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, αρχικά, πιλοτικά σε 13 Δήμους της χώρας

Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο υποστήριξε το κυβερνητικό σχέδιο για τις «100 δόσεις», στις οποίες θα επιμένει η ελληνική πλευρά στην επόμενη συνάντησή της με τους επικεφαλής της τρόικας το φθινόπωρο, σημειώνοντας ότι «δεν είναι θέμα δόσεων, πρέπει να γίνουν κι άλλα».

Επίσης, σχετικά με τις δόσεις που μπορεί να καταβάλει κάποιος οφειλέτης τόνισε ότι στην πλειονότητα των ασφαλιστικών ταμείων, μπορεί να ξεχρεώνει σταδιακά με ό,τι μπορεί να προσφέρει.

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης