Ο 19χρονος Έλληνας που απέκλεισε τον κορυφαίο Ναδάλ!


Για όλα φταίει η μητέρα! Ακόμα και για την νίκη του Νικ Κύργιου, του ελληνικής καταγωγής 19χρονου που απέκλεισε τον Ραφαέλ Ναδάλ από τα προημιτελικά του Γουίμπλεντον και, μάλιστα, την πρώτη φορά που έπαιξε στο τουρνουά! 

Ποιός είναι όμως, ο νεαρός τενίστας που έκανε μονομιάς τον κόσμο να μιλάει για εκείνον;


«Διάβασα ένα σχόλιο στο οποίο θεωρούσε ότι ο Ράφα είναι πολύ καλός για μένα. Αυτό με έκανε να θυμώσω. Θα νόμιζε κανείς ότι είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο σε σύγκριση με μένα. Απλά πίστευα στον εαυτό μου ότι θα μπορούσε να έχω την ευκαιρία μου», εξομολογήθηκε ο Νικ.

Μάλιστα, επειδή θύμωσε μαζί της, δεν έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο ούτε μετά την εντυπωσιακή του νίκη επί του no1 του κόσμου!

Ο Νίκ δηλώνει στο Twitter του «υπερήφανος Ελληνας, Μαλαισιανός και Αυστραλός επαγγελματίας τενίστας», ενώ προ ημερών στήριξε την «μάχη» της Εθνικής μας στο Μουντιάλ!

Ο πατέρας του, Γιώργος, είναι ελαιοχρωματιστής και έφυγε για την Αυστραλία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Εκεί γνώρισε τη Νορλάιλα από την Μαλαισία, παντρεύτηκαν και «ρίζωσαν» στην Αυστραλία.

Ο Νικ είναι ο μικρότερος της οικογένειας και έχει έναν αδερφό και μία αδερφή. Από παιδί έδειξε την κλίση του στον αθλητισμό: αρχικά ασχολήθηκε με το μπάσκετ, στα 14 του, όμως, αποφάσισε ότι το τένις ήταν αυτό που του ταίριαζε καλύτερα. Μάλιστα, φοίτησε με πλήρη υποτροφία στο αυστραλιανό ινστιτούτο των σπορ!

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πριν από μία εβδομάδα ότι θα έφτανα στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον», λέει ο τενίστας, προσθέτοντας ότι είναι ένα απλό 19χρονο παιδί, αλλά και… single.

Οι Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία θεωρούν τον Νικ δικό τους παιδί. Εξάλλου, στα διπλά αγωνίζεται με τον άλλο ομογενή άσο, τον Θανάση Κοκκινάκη και οι Αυστραλοί τους αποκαλούν «το ελληνικό δίδυμο».
madata.gr - Star.gr

Ηπειρώτης στη καταγωγή

 Η νίκη του ομογενή τενίστα Νικ Κύργιου επί του Ράφαελ Ναδάλ στο τουρνουά του Γουίμπλεντον σκόρπισε χαμόγελα στο μικρό χωριό Γεωργάνοι των Ιωαννίνων, από όπου το 1960 ο παππούς του, Χρήστος Κύργιος με τη σύζυγό του Σπυριδούλα, έφυγαν για την Αυστραλία αναζητώντας καλύτερη τύχη.

«Ο Νικ αφήνει λίγο χαμόγελο στα δάκρυα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Αναστάσιος Γούσης, ενώ στο καφενείο οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού συζητούν με υπερηφάνεια για τον εγγονό του Χρήστου Κύργιου.Κάθε δύο χρόνια, οι παππούδες του Νικ επιστρέφουν για καλοκαιρινές διακοπές στους Γεωργάνους, ένα μικρό χωριό στη Λάκκα Σουλίου με 130 μόνιμους κατοίκους, που απέχει 60 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης