Σήμερα Παναρτινό συλλαλητήριο για Πουρνάρι 1 και 2


Παναρτινό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» σήμερα στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. 


Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. Ο Άραχθος δεν πωλείται, είναι η ζωή μας.

Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην πώληση του φράγματος του Πουρναρίου.

Κατά του ξεπουλήματος δήμος Αρταίων και Περιφέρεια Ηπείρου για τα δύο υδροηλεκτρικά

Σύσσωμη η κοινωνία της Άρτας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της κατά του ξεπουλήματος των φιλέτων της ΔΕΗ

Στη σύσκεψη που συγκάλεσαν προχθές Τρίτη η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο Δήμος Αρταίων, φάνηκε ξεκάθαρα η οργή των φορέων της περιοχής για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της  "μικρής" ΔΕΗ".

Στην ίδια σύσκεψη εκφράστηκε η συμπαράσταση  στον αγώνα των εργαζομένων κατά της ιδιωτικοποίησης μέρους της ΔΕΗ αλλά η αντίδραση στην προκειμένη περίπτωση ξεκινά από τα τοπικά χαρακτηριστικά και ευεργετήματα των δύο υδροηλεκτρικών έργων για την τοπική κοινωνία, και δεν δίνεται διάσταση ιδεολογική ή γενικότερα πολιτική, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις κυρίως του Περιφερειάρχη αλλά και του Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου έχει ήδη συζητήσει το θέμα, αλλά υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων προτίθεται να ξανασυζητήσει το θέμα σε συνεδρίασή του την ερχόμενη εβδομάδα.Το παρόν στη σύσκεψη έδωσε και ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ, Κώστας Κουτσοδήμας.

Η βουλευτής Άρτας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νέου περιφερειακού συμβουλίου Όλγα Γεροβασίλη κατέδειξε τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης για την τοπική κοινωνία όπως έκαναν οι τοπικές αρχές, αντέκρουσε όμως κυρίως, τα επιχειρήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας για τα οφέλη που δήθεν θα προκύψουν από την ιδιωτικοποίηση, προβλέποντας ότι η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε εμφανώς δυσχερή θέση βρέθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης ο μοναδικός πολιτικός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας, ο οποίος πάντως, σε αντίθεση με τον έτερο κυβερνητικό βουλευτή του Νομού του, είχε το θάρρος να αντιπαρατεθεί με εργαζόμενους και κόσμο, υπερασπιζόμενος την κυβερνητική επιλογή.

Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κωτσαντής τόνισε πως η μικρή ΔΕΗ είναι η ολοκλήρωση ενός σχεδίου που ξεκινά από χρόνια.

Χθεσινή φώτο από την χθεσινοβραδυνή ( 2/7/2014) συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πώληση του Πουρναρίου 1 και 2

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ