«Δεν αρκούν τα startups για τη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα»


Bloomberg: Απαραίτητες οι μικρές επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην «νέα οικονομία»

H στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις εταιρείες startup δεν θα είναι αρκετή για να αντιστρέψει το κλίμα σε μια αγορά εργασίας στην οποία πάνω από ένας στους τέσσερις είναι χωρίς δουλεία, ανέφεραν στο Bloomberg τέσσερις νέοι Έλληνες επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι νεοφυείς επιχειρήσεις - όρος τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει για τα ελληνικά start-ups ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς - αποτελεί το νέο στοίχημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη επικεντρωθεί στην προώθησή τους.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχασε το ένα τέταρτο του ΑΕΠ τις κατά τη διάρκεια της εξαετούς ύφεσης, καθώς τα μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε ένα ποσοστό ανεργίας πάνω από 26%. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 56% για τους νέους 15 ως 24 ετών.

Η Ελλάδα χρειάζεται μικρές επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην «νέα οικονομία» για να βοηθήσουν στην τόνωση της ανάπτυξης, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Τα ελληνικά startups απασχολούν περίπου 1.500 άτομα, σε τομείς που καλύπτουν εφαρμογές για την εύρεση ταξί, μέχρι κοινωνικά δίκτυα και μαγαζιά με cupcake. Ο αριθμός των νέων startup έφτασε τα 144 το 2013, έναντι 65 το 2012 και 16 το 2010. Τριάντα από τις νέες εταιρείες προσέλκυσαν επενδύσεις 42 εκατομμύρια ευρώ το 2013, έναντι 500.000 ευρώ το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Endeavor, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.
 
newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης