Δήλωση του Προέδρου ΠΕΔ Γ.Παπαλέξη για την εκδημία του Μητροπολίτη Θεόκλητου


Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης με το άγγελμα του θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου έκανε την παρακάτω δήλωση: 


«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, από τους πιο σημαντικούς ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που σφράγισε με την παρουσία του την πορεία της για τέσσερις δεκαετίες, δεν βρίσκεται στη ζωή. Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη.Το πλούσιο έργο του, έργο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτισμικό συνέδεσε την Εκκλησία με την κοινωνία και απάντησε σε βασικές ανάγκες της.

Τα οράματά του και οι ιδέες του, ιδέες προοδευτικές και καινοτόμες, η επιμονή του και η μαχητικότητά του για αυτές, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.Με τη ζωή του και τη στάση του έδειξε έμπρακτα τον ξεχωριστό ρόλο που πρέπει να έχει ο ποιμενάρχης.

Η απουσία του μας κάνει όλους φτωχότερους, απευθύνω τις συλλυπητήριες ευχές μου στην Ιερά Μητρόπολη και στους οικείους του εκλιπόντος Ιεράρχου. Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το θεάρεστο έργο του, την αγάπη προς τους συνανθρώπους του και την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Ορθόδοξης Πίστης μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης